Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erősebb ellenféltől kaptak ki

Kézdivásárhelyi teremtornával folytatódik az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, a mezőny a Dunărea Călărași visszalépésével hét csapatosra fogyatkozott. A céhes városbeli „buborékban” rendezett harmadik tornáról a Kolozsvári Clujana hiányzott, mivel a kincses városiaknál sok a koronavírus-fertőzött gárdájánál, ezért egy későbbi időpontban pótolják a meccseket. A KSE Futsal tegnap esti jobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben hajtott fejet.

A torna szombati nyitómérkőzésén gólgazdag párbajt vívott a bajnokság eddigi két veretlen együttese, a Dévai Autobergamo és a Csíkszeredai Imperial Wet. A csíkiak kétszer egyenlítettek kétgólos hátrányból, 5–5-ös döntetlen lett a vége.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda KSE Futsal a hétvége folyamán két alkalommal is kellett volna találkozzon a Kolozsvári Clujanával, az első fordulóból elhalasztott meccset kellett volna pótolják, illetve az aktuális, 8. játéknapon is össze kellett volna mérjék erejüket. Mindkét összecsapás elhalasztásával a céhes városiak első meccsüket tegnap este vívták, mégpedig a 4. fordulóból elhalasztott Csíkszeredai Imperial Wet ellenit. Gazda József tanítványai nem illetődtek meg jó nevű ellenfelüktől, amely 2019-ben bajnoki címet szerzett, de az iramra sem lehetett panasz a mérkőzésen. A meccskezdés a csíkiaknak kedvezett, akik az első öt perc után már két góllal vezettek, majd Bíró Attila tovább növelte előnyüket (0–3). A kézdiek háromgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet, s gyors ellentámadásokra alapozva rohamozták a vendégek kapuját. A 15. percben aztán meg is lett ennek az eredménye, Albu és Pakucs remek összjátéka végén utóbbi szépített. Az első játékrész véghajrájába még egy vendéggól belefért, 1–4-es állásnál fordultak a felek. Kiegyenlített játék zajlott a pályán a második félidő első felében, mígnem a csíkiak áttértek vészkapusos taktikára, ily módon pedig tovább két alkalommal mattolni tudták a kék-fehér mezesek védelmét.

Végeredmény: Kézdivásárhelyi SE–Csíkszeredai Imperial Wet 1–6 (1–4). KSE: Bunduc – Gáll, Gajdó T., Albu, Kanyó. Cserék: Farkas, Pakucs, Becze, Mojzi, Bandi, Gyerő, Tankó, Barbócz. Vezetőedző: Gazda József.

Imperial Wet: Cârdei – Sasse, Covaci, Bíró, Matei. Cserék: Tonitza, Lașcu, Aramă, Duque, Iszlai, Miklós, Pânzaru, Tankó, Küsmödi. Vezetőedző: Cosmin Gherman.

Teremlabdarúgó I. liga, alapszakasz, harmadik teremtorna, eddigi eredmények: 7. forduló: Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet 5–5 (3–2), Luceafărul Buzău–FK Székelyudvarhely 7–9 (4–3), Dévai Autobergamo–Luceafărul Buzău 10–2 (6–0), FK Székelyudvarhely–Galaci United 5–11 (2–6).

A mai program: 16 órától Dévai Autobergamo–FK Székelyudvarhely (élőben a ProX-en), 18 órától Kézdivásárhelyi SE–Galaci United (Futsal Romania YouTube-csatornája). A Dunărea Călărași visszalépett a bajnokságból, eddigi eredményeit törölték.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások