Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Erős szavakat használtam”

„Erős szavakat használtam” Sport

Az osztrák válogatott apai ágon szerb származású támadója, Marko Arnautovic vállalhatatlan módját választotta az ünneplésnek, miután betalált a 25%-ban albánok lakta Észak-Macedónia ellen: az említett kisebbséghez tartozó Ezgjan Alioszki irányába a „megb…m az albán anyátokat” mondatot kiabálta – számolt be az esetről a Guardian.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzést 3–1-re megnyerő osztrákok csatára, Marko Arnautovic utólag egy Instagram-történetben bocsánatot kért tettéért. „A játék hevében erős szavakat használtam” – fogalmazott, majd hozzátette: „egy dolgot le szeretnék szögezni: nem vagyok rasszista. Vannak barátaim a világ szinte összes országából, és a sokszínűség mellett állok. Mindenki aki ismer, jól tudja ezt.” Az eset után az Észak-macedón Labdarúgó-szövetség hivatalos levélben fordult az UEFA-hoz Arnautovicra a lehető legsúlyosabb büntetést kérve.

Hétfőn este Szlovákia Lengyelországot 2–1-re győzte le, míg a Spanyolország és Svédország közötti összecsapás gólnélküli döntetlennel ért véget. Tegnapi lapzártánk után Magyarország Portugáliával, az első forduló csúcsmérkőzésén pedig Franciaország Németországgal mérkőzött. Ma Törökország Wales-szel, Olaszország Svájccal és Finnország Oroszországgal csap össze a csoportmérkőzések második körében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások