Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érmes remények az NMSK-nál

Érmes remények az NMSK-nál Sport

Mától vasárnapig kosárlabdafiesztára rendezkedik be Kézdivásárhely, ugyanis a sportcsarnok ad otthont a női U18-as kosárlabdadöntőnek. Az ország nyolc legjobb korosztályos kosárlabdacsapata küzd meg a bajnoki címért, köztük a céhes városbeli Nagy Mózes Sportklub, amely a turné egyik favoritjaként tavalyi bronzérmét szeretné fényesebbre cserélni. Ez sikerülhet, feltéve, ha hozzák formájukat, viszont mi is segíthetünk, ha a helyszínen szurkolunk nekik! Hajrá NMSK!

Az A-csoportba került Nagy Mózes SK a Bukaresti Olimpia ellen kezdi meg szereplését, majd a Gyulafehérvári SPL és a Kolozsvári Napoca Baschet lesz az ellenfele. A B-csoportban a Temesvári Bega, a Brassói Olimpia, a CSM Târgovişte és a Bukaresti Rapid lesz érdekelt. A turné főesélyesének a több ifjúsági válogatottal kiálló Kolozsvári Napoca Baschet számít, továbbá Târgovişte és az NMSK is ott lehet a végelszámolásnál, de a többieket sem szabad leírni.

Az ország nyolc legjobb U18-as csapatát két csoportra osztották, a csoportkör lejártával az első két helyezett az elődöntőben folytatja, míg a többiek az 5–8. helyekért küzdenek. Az elképzelés szerint április 29-én, szombaton bonyolítanák le az elődöntőket, majd egy nappal később a döntőre és a helyosztókra kerülne sor.

A Nagy Mózes SK a tavalyi idényben bronzérmet nyert az U18-asok között egy korosztálynál fiatalabb együttessel, többnyire azonos felállásban a mostanival. A célkitűzésük, hogy megismételjék, és ha lehet, felülmúlják a tavalyi eredményüket, szeretnének döntőt játszani.

– Kemény szezonunk volt, a lányok maximális odaadással dolgoztak mind az U18-as bajnokságban, mind a felnőtt másodosztályban, de ez így normális, ha valamit el akarsz érni, vagy odateszed magad vagy nem. Tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű velem dolgozni, maximalista vagyok és több mint száz százalékot kérek a játékosaimtól, szigorú elveim vannak, és tökéletesen egyet értek azzal a mondással, ahogy edzel, úgy teljesítesz a mérkőzésen. Nehéz dolgunk lesz, erős ellenfeleink lesznek, de bízok a csapatban, bízok magamban és a közös munkánkban, és abban is, hogy meglepetést tudunk okozni – fogalmazott elöljáróban Ljubomir Kolarevic szerb vezetőedző.

Az U18-as döntő torna programja: ma 10 órától Târgoviştei CSM – Rapid Bukarest, 12 órától Kolozsvári Napoca Baschet – Gyulafehérvári SPL, 16 órától Brassói CSU Olimpia – Temesvári Bega, 18 órától Nagy Mózes SK – Bukaresti Olimpia. Csütörtökön: 10 órától Rapid Bukarest – Brassói Olimpia, 12 órától Temesvár – Târgovişte, 16 órától Bukaresti Olimpia – Napoca Baschet, 18 órától Gyulafehérvár – Nagy Mózes. Pénteken: 10 órától Bukaresti Olimpia – Gyulafehérvár, 12 órától Rapid – Temesvár, 16 órától Brassó – Târgovişte, 18 órától Napoca Baschet – Nagy Mózes. Szombaton: 10 órától A-csoport 3. helyezettje – B-csoport negyedik helyezettjével, 12 órától A-csoport 4. helyezettje – B-csoport 3. helyezettje, 16 órától A-csoport 1. helyezettje – B-csoport 2. helyezettje, 18 órától A-csoport 2. helyezettje – B-csoport 1. helyezettje. Vasárnap: 8 órától 7-8. helyért, 10 órától 5-6. helyért, 12 órától kisdöntő, 14 órától döntő, 16 órától díjkiosztó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük