Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes szereplés

Hatodik helyen zárta a romániai női kosárlabda-válogatott az elefántcsontparti Abidjanban zajlott a VIII. Frankofón Játékok tizenhat csapatos kosárlabdatornáját. A kézdivásárhelyi Lénárt Paula és a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső is sokat hozzátett a csapat játékához.

Amint arról már hírt adtunk, a 25 év alatti kosarasokból álló romániai együttes másodikként lépett tovább a csoportkörből, majd a negyeddöntőben a későbbi győztes Franciaországtól szenvedett vereséget (43-74). A Dragan Petricevic és Milan Medved által felkészített trikolórok ezt követően az 5–8. helyekért maradtak versenyben. Az első helyosztón a házigazda Elefántcsontpart volt az ellenfél, a 2013-ban győztes afrikaiakat 53-40-re győzték le a mieink. Az utolsó, ötödik helyért vívott mérkőzésen, pénteken rendkívül kiélezett párbajban 74-69-re kikapott Malitól, így három győzelemmel és ugyanannyi vereséggel hatodik lett Románia. A döntőben Franciaország 73-53-ra nyert Kanada-Québec ellen. A további sorrend: 3. Szenegál, 4. Vallónia-Brüsszel Föderáció, 5. Mali, 6. Románia, 7. Elefántcsontpart, 8. Guinea.

A szombati versenynapon Románia két arany- és egy bronzérmet szerzett, többek közt az MSK sportolója, Mădălina Linguraru (50 kg) nem talált legyőzőre strandbirkózásban, így még egy éremmel megtoldotta gyűjteményét, korábban birkózásban lett harmadik. A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta szintén bronzérmet érően szerepelt a birkózóviadalon.

Románia egyébként 31 érmet – 8 aranyat, 9 ezüstöt, 14 bronzot – gyűjtött Abidjanban, ezzel a legeredményesebb frankofón nemzetek összesített rangsorban az ötödik helyet foglalva el. Az élen Franciaország végzett 49 (22 – 6 – 11) éremmel, 2. Marokkó 42 (13 – 14 – 15), 3. Kanada 36 (13 – 8 – 15), 4. Szenegál 27 (10 – 9 – 8), 5. Románia 31 (8 – 9 – 14).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük