Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes évet zártak

Eredményes évet zártak Sport

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör újabb mozgalmas, illetve eredményeit nézve sikeres éven van túl. Ezt az támasztja a legjobban alá, hogy az egyesület rendezvényei több mint 1500 személyt mozgattak meg, futói pedig a hazai és a külföldi versenyeken közel negyven dobogós helyezést érdemeltek ki.

– Számunkra talán az a legfontosabb, hogy sikerült megszervezni a 2019-re betervezett rendezvényeinket – nyilatkozta Csutak Tamás, a futókör emblematikus alakja. – A tizennyolcadik 1848–49-es emlékfutáson – amely ezúttal csak Sepsiszentgyörgyön zajlott és a város ’48-as emlékműveit érintette – közel 200 személy vett részt, a huszonkilencedik Gáll Lajos Futónapnak több mint 350 indulója volt, a tizedik Sugás-futás nevet viselő versenynek pedig közel 100 résztvevője volt. A tizenhetedik Szentgyörgy Félmaratonon kétszáznál is többen sorakoztak fel a rajtvonalon, az ugyancsak huszonkilencedik Mikulás-futáson közel 300 kisgyereket ajándékoztunk meg, a nyolcadik Évbúcsúztató futást pedig mintegy száz sportbarát részvételével tartottuk meg.

Hirdetés
Hirdetés

A Gáll Lajos Futókör tagjai 2019-ben összesen tizenöt versenyen vettek részt, és 35 helyezéssel/éremmel tértek haza. Ezek közül 21 első/arany-, 7 második/ezüst- és 7 harmadik/bronzérem volt.

A csapat ezeket az eredményeket nem érhette volna el a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa, a Háromszéki Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint számos helyi cég támogatása nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük