Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdővidékiek bronzérme

A szovátai Tanárok csapata nyerte a 8. Educatio-kupáért kiírt országos teremfoci-bajnokságot, amelyet február 25-26-án rendeztek a fürdővárosi Domokos Kázmér Iskolaközpontban, Erdővidék képviselői harmadikok lettek. A rendezvény ötletgazdája a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) országos elnöksége, fővédnöke a szervezet elnöke, Burus-Siklódi Botond volt.

A bajnokságon kizárólag pedagógusok léphettek pályára, régiónként megjelölt csapatszámmal. Régiónkénti leosztás szerint: Székelyföld 10 csapat (Hargita 4, míg Maros, Kovászna és Brassó megye 3-3 csapat), Közép-Erdély 3 csapat (Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Hunyad, Fehér megye), ugyanakkor Partium és Bánság 2-2 csapat (Bihar, Szatmár, Arad, Temes, Máramaros megye).

A döntő tornára régiónkénti, illetve megyei selejtezőn lehetett részvételi jogot nyerni. A szovátai tornára a következő 16 csapat jutott tovább: ISK: Udvarhely, Tanárok Szováta, CSAK PORKA Bákó, MPK Magyarország (meghívott csapat), Puskázó Sepsi, Besztercei Betyárok, RIBIZLI Csíkszereda, Oktatók Makfalva, Kedd Este 8 Keresztúr, Erdővidék Barót, Marosludasi Pedagógusok, Bihari T.K., Sporto-sokk Marosvásárhely, SICULUS Gyergyó, Kézdi Szék Kovászna, SAPIENTIA Marosvásárhely. Első ízben volt magyarországi résztvevője a rendezvénynek: a Nemzeti Pedagógus Kar válogatottja Iszák Tibor alelnök vezetésével érkezett a Maros megyei fürdővárosba.

A csoportmérkőzéseket szombaton, a döntőket vasárnap délelőtt bonyolították le. A kisdöntőben a Baróti Erdővidék és a Székelyudvarhelyi ISK mérte össze erejét, a találkozó 4-2-es baróti győzelemmel zárult. A döntőben a torna történetében először két Maros megyei csapat mérkőzött meg, a Tanárok Szováta 5-2-re nyert a marosvásárhelyi Sporto-Sokk ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük