Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Erdélyben is nézhető lesz magyarul a labdarúgó-világbajnokság – ígéri az MTVA

Erdélyben is nézhető lesz magyarul a labdarúgó-világbajnokság – ígéri az MTVA Sport

Vasárnap, romániai idő szerint 18 órától a Katar-Ecuador nyitómérkőzéssel indul a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, amelynek mind a 64 összecsapása látható lesz a magyar közmédia felületein: az M4 Sporton, az m4sport.hu oldalon és a csoportkör utolsó fordulójában párhuzamosan látható meccsek az M4 Sport+ csatornán – írja a Hirado.hu.

Több szempontból is sporttörténelmi esemény a katari torna. Ez az első labdarúgó-világbajnokság, amelyet magyar a közmédia a határon túl is elérhetővé tesz. A csatorna hosszas tárgyalások után egy új megállapodásnak köszönhetően elérte, hogy a novemberi tornát Erdélyben és a Felvidéken is magyar kommentárral követhessék.

Történelmi, hiszen ez lesz az első világbajnokság egy arab országban, ráadásul a szokásos nyári időszaktól eltérően az év végén rendezik, és az utolsó, amelyen 32 csapat vesz részt. Várhatóan ez lesz korunk két korszakos egyéniségének is az utolsó nagy tornája, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is ezen a tornán búcsúzhat a világbajnokságoktól.

A csoportmérkőzéseket romániai idő szerint négy idősávban rendezik: A nap első mérkőzését délelőtt 12, ezt követően két délutáni találkozót 15 és 18 órától, majd az esti találkozókat 21 órától. Minden találkozó előtt 45 perccel felvezető stúdióműsor kezdődik az M4 Sporton a csatorna szakértőivel.

Az összecsapások mellett mindennap összefoglalókkal kezdhetik és zárhatják a napot a nézők. A világbajnokság eseményeivel a közmédia minden csatornája kiemelten foglalkozik. Az m4sport.hu és az M4 Sport applikáció az élő közvetítések mellett folyamatosan exkluzív érdekességekkel, statisztikákkal, unikális tartalmakkal készül.

November 11-én, a Gurulj be lassítva is! podcast adásában jelentette be a magyar közmédia a katari labdarúgó-világbajnokság keretét. Katarból öt kommentátor közvetíti a torna mérkőzéseit. A csapatot erősíti a Prima Primissima díjas Hajdú B. István, az oroszországi világbajnokságról is közvetítő Ujvári Máté és Varga Ákos, valamint a két vb-újonc Varga Péter és Tóth Attila.

A helyszíni stáb mellett, a hazai stúdióból jelentkező műsorvezetői gárdát is jól ismerik a csatorna nézői. A nyitómérkőzésen visszatér a képernyőre a Gyulai István-díjas Berkesi Judit. Szintén a csapatot erősíti Petrovics-Mérei Andrea, Székely Dávid és Molnár Mátyás, akik hétről hétre a Bajnokok Ligája és a legnagyobb és legnézettebb világesemények házigazdái. Az összefoglaló magazin, a Góóól! műsorvezetője ezúttal is Mohay Bence lesz.

forrás: Hirado.hu

fotó: FIFA World Cup/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások