Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emelt fővel búcsúztak

Emelt fővel búcsúztak Sport

Egy héten belül másodjára már nem sikerült diadalmaskodni Szatmárnémetiben, a Kézdivásárhelyi SE elveszítette a női Nemzeti Liga negyeddöntőjének mindent eldöntő harmadik mérkőzését, így a tavalyi ezüstérmes VSK jutott be a legjobb négy közé.

Szombaton ebben az idényben utoljára feszült egymásnak a szatmári és a kézdivásárhelyi csapat. Miguel Lopez edző tanítványai megtanulták a leckét, a 4. percben már 10–2-re vezettek, plusz tíznél (14–4) Ljubomir Kolarevic időkérése kis időre megtörte a lendületüket, Lewis és Debreczi találataival felzárkózott a KSE (14–11). Lopez is időt kért, és újra elhúzott a házigazda (18–13). A 11. percben visszaállt a hazaiak tíz pontos fórja (23–13). Hibákból nem volt hiány egyik oldalon sem, nagyszünetre a VSK tizennégy pontos vezetésre tett szert (40–26). Fordulás után felszívták magukat a kézdivásárhelyi lányok, egy 10–0-s rohammal hat pontra felzárkóztak (46–40). Ines Corda hárompontosai tartották a lelket a KSE-ben, azonban a szatmáriak az utolsó negyedre visszaállították a tíz pontos fórt (58–48).

Ines Corda negyedik triplájára érkezett Fodor Márta válasza (61–51), majd Welch Coleman távoli találatát is „viszonozta” Aikaterina Sotiriou (66–58). Ekkor még élt a remény, hogy másodjára is megfoghatják a VSK-t, azonban ez nem sikerült, a szatmáriak két perc alatt tizenhárom pontra megléptek (73–60), és innen már nem volt visszaút, az a csapat jutott be a legjobb négy közé, amely papíron az esélyesebb volt. Ezt megelőzően ki gondolta volna, hogy az alapszakasz hetedik helyezettjeként, a KSE a harmadik mérkőzésig megy a bajnokesélyesnek tartott Szatmárnémeti elleni negyeddöntős párharcban, ráadásul a VSK kisebb sikerként könyvelheti el a legjobb négy közé jutást?

Az elődöntőben a VSK Araddal küzdhet meg a fináléba jutásért, míg a másik ágon a címvédő Sepsi-SIC a Konstancai Phoenix csapatával találkozik. A KSE az 5–8. helyekért maradt versenyben, az első helyosztón a Marosvásárhelyi Sirius lesz az ellenfele április 8-án idegenben, és 12-én hazai pályán.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK–Kézdivásárhelyi SE 88–67 (18–13, 22–13, 18–22, 30–19). VSK: S. Taylor 33, Dzombeta 11/3, Ardelean 11, Vuckovic 4, Biszak. Cserék: Sotiriou 15/9, Fodor 14/6, Cucu. KSE: Corda 14/12, Debreczi 12, Welch Coleman 19/6, Lewis 16/3, Bara-Németh. Cserék: Kozman 2, J. Taylor 2, Csurulya 2, Domokos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük