Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emberhátrányban harcoltak

Emberhátrányban harcoltak Sport

Nem játszott alárendelt szerepet, mégis vereséget szenvedett hazai pályán a Sepsi OSK, az élvonalbeli pontvadászat 17. fordulójának vasárnapi játéknapján a vendég Kolozsvári CFR-rel szemben. A sepsiszentgyörgyi együttes Bouhenna kiállítása miatt a második félidő elejétől kezdve emberhátrányban futballozott. Szombaton délben az Astra Giurgiu látogat Sepsiszentgyörgyre.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda szerepét betöltő Sepsi OSK már a mérkőzés elejétől átvette a játék irányítását, a piros-fehérek mezőnyfölényben futballoztak és több helyzetet is kialakítottak az első játékrészben. A jó formában levő Marius Ştefănescu többször is közel állt a gólhoz, a fiatal középpályás először a 6. percben veszélyeztetett, amikor Bălgrădeant kicselezve lőtt kapura, azonban a jól helyezkedő Manea a gólvonalról menteni tudott. A folytatásban is ígéretes támadásokat vezetett, ám eredménytelenül. Nem úgy tűnt, mintha a sepsiszentgyörgyiek megszeppentek volna a nagynevű ellenféltől, a zsinórbeli negyedik bajnoki címről álmodozó kolozsváriak nehezen lendültek játékba – a -11 fok sem segített – Niczuly Rolandnak alig akadt dolga. Nem így a másik oldalon, ahol Vaşvari szabadrúgása mellé szállt, csakúgy, mint Fülöp Lóránt fejese, Ştefănescu újabb próbálkozásánál pedig ismét nagyot védett a vendégkapus, akit aztán le is kellett cserélni.

Ha most nem, hát mikor – gondolhatták szünetben a vérbeli OSK-drukkerek, hiszen kedvenc csapatuk még sosem tudott győzedelmeskedni a vasutasok ellen. Nos, hogy mégsem így lett, arról a balszerencse tehet, ugyanis a második játékrészben kidőlt a Sepsi-védelem két oszlopa, előbb a második sárgalapját begyűjtő csapatkapitány, Rachid Bouhenna, majd a horrorsérülést szenvedő Florin Ştefan, akit mentővel szállítottak kórházba. Ilyen körülmények között sem adta fel a háromszéki együttes, helyzeteik is adódtak, de mégis a kolozsváriak szereztek vezetést, a 72. percben Debeljuh révén a tehetetlen piros-fehér védelemtől asszisztálva gólra váltották második kapura tartó lövésüket. Felszusszanhatott a címvédő, de a gól- és emberhátrányban levő OSK nagyot hajrázott a végére, a végjátékban többször is közel kerültek az egyenlítéshez, azonban Bajrovic és Aganovic próbálkozásának is útját állta a cserekapus, Sandomierski, majd Vaşvari bombája is célt tévesztett. Egy góllal nyert a tartaléklángon pislákoló CFR, az OSK harmadik vereségét szenvedte el a szezonban.

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, 17. forduló: Sepsi OSK – Kolozsvári CFR 0–1 (0–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Ovidiu Hațegan (Arad).

Sepsi OSK: Niczuly – Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Fl. Ştefan (Nouvier, 64.) – Gál-Andrezly (Tincu, 53.), Vaşvari, Eder, Ştefănescu – Fülöp L. (Bajrovic, 64.), G. Dragomir (Aganovic, 7.). Vezetőedző: Ilyés Róbert. Kolozsvári CFR: Bălgrădean (Sandomierski, 46.) – C. Manea, D. Ciobotariu, A. Burcă, Camora – C. Deac (Itu, 85.), Hoban (Aurelio, 56.), Djokovic – V. Costache (Carnat, 75.), Debeljuh, Pereira (Chipciu, 46.). Vezetőedző: Edward Iordănescu.

Gólszerző: Debeljuh (72.). Sárgalap: Fülöp L. (1.), Aganovic (24.), Bouhenna (45+1., 49.), illetve Pereira (16.), Djokovic (24.). Kiállítva: Bouhenna (49.).

A forduló további eredményei: Dinamo – Chindia 0–1, FC Argeş – Medgyesi Gázmetán 1–1. A Clinceni – Hermannstadt találkozó tegnapi lapzártánk után végződött. A további program: ma 17 órától Jászvásári Poli – FC Botoşani, 20 órától Astra – U Craiova; kedden 17 órától FC Voluntari – Aradi UTA, 20 órától FC Viitorul – FCSB.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük