Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elvárások és csalódások

Elvárások és csalódások Sport

Sem a magyar, sem a román válogatottnak nem sikerült megvalósítania alapvető céljait a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon. A magyar nemzeti csapat a negyeddöntőbe szeretett volna bejutni, vagyis a legjobb 8 közé.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatott vezetői Cristina Neagu hiánya miatt ennél szerényebben, óvatosabban fogalmaztak, és az első 10 közé várták volna a csapatot.

A magyar válogatottnak a kitűzött cél eléréséhez az kellett volna, hogy a négy győzelem (Szlovákia, Csehország, Kongó, Dél-Korea) mellett még 2 pontot szerezzen Dánia vagy Németország ellen, esetleg egyet-egyet, ám mindkét közvetlen vetélytársától kikapott. A román válogatottnak Norvégia, Svédország és Hollandia állt az útjában, legalább kettőt meg kellett volna előznie a három győzelme mellett (csak Kazahsztánt, Iránt és Puerto Ricót sikerült legyőzni a vb két szakaszában, az alapcsoportban és középdöntőben). A felsorolásból látszik, hogy a román csapatnak sokkal nehezebb dolga volt, noha az alapcsoportok szempontjából fordított a helyzet, a magyar csapatot Németország mellett Szlovákia és Csehország is nagy küzdésre késztette, míg Románia leiskolázta Kazahsztánt és Iránt, Norvégiától pedig papírforma-vereséget szenvedett.

A két szakszövetség bizonyára kielemzi a válogatottak szereplését. Az eddigi értékelések alapján a magyar nemzeti csapatban ígéretes annak a nyolc játékosnak a teljesítménye (noha nem egyformán), akik nemrég ifjúsági szinten uralták a világot, ám a rutin hiánya miatt sok a hiba, csapatként még korai kiugró teljesítményt, avagy konkrét eredményt várni tőlük.

A román válogatott szakvezetői a küzdőszellemet tartják válogatottjuk legfőbb erősségének és legbiztatóbb erényének. Számítanak a jövő évben Cristina Neagu visszatérésére, a világ legjobbjának többször megválasztott 33 éves játékos saját kérésére maradt le a vb-ről, 2022-ben pedig azt szeretné felmérni, képes lenne-e a 2024-es párizsi olimpia időszakáig játszani a válogatottban.

A spanyolországi női kézilabda világbajnokság negyeddöntő mérkőzései: Dánia – Brazília, Spanyolország – Németország, Norvégia – Orosz csapat, Franciaország – Svédország. A 32 tagú mezőny 9-16. helyezettjei: 9. Hollandia, 10. Magyarország, 11. Japán, 12. Szerbia, 13. Románia, 14. Dél-Korea, 15. Lengyelország, 16. Ausztria. A középszakaszban kiesett Hollandia világbajnoki címvédőként lett kilencedik!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 15., 9:46
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Amig az van, hogy a kelet europai orszagok klubcsapataiba dozsolnek jo penzekert a nyugati jatekosok rengeteg penzert, kiszoritva a hazai tehetsegeket, majd a valogatottjukban rohogve tokreverik ezek valogatottjait, addig ne varjunk eredmenyeket.