Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elutasították a VSK-óvását

Elutasították a VSK-óvását Sport

A Román Kosárlabda-szövetség illetékes versenybizottsága tegnap elutasította a Szatmárnémeti VSK óvását, amelyben azt kifogásolták, hogy a Sepsi–SIC nem tartotta be az idegenlégiósokra vonatkozó szabályt a kategorikus győzelmükkel (62–48) zárult női Román-kupában.

 

Az előírások szerint az európai kupasorozatban szereplő együttes (jelen esetben az Európa-kupában érdekelt Sepsi–SIC) legtöbb hat idegenlégióst szerepeltethet egy mérkőzésen. Egyes értelmezések szerint ez három európai és három nem európai játékost jelent. A döntőben a zöld-fehéreknél két amerikai (Webb és Marshall), két svéd (Fontaine és Carter), egy horvát (Dzankic) és egy fehérorosz (Kress) állampolgár lépett pályára. A VSK szerint a négy európai a szabályok megsértését jelentette, ezért kérték a találkozó újrajátszását.

A FRB keddi döntésében hangsúlyozza, az előírás az Európán kívüli, nevezetesen amerikai kosarasok létszámát hivatott legtöbb három főben meghatározni, az európai játékosok számát nem korlátozza, feltéve, ha az idegenlégiósok összlétszáma nem haladja meg a hatot.

A VSK menedzsere, Florin Mureșan korábban úgy nyilatkozott, amennyiben a szövetség nem a javukra dönt, a nemzetközi sportdöntő-bírósághoz fordulnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük