Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elsősorban a szerződés időtartama nem felelt meg Bölöninek

Elsősorban a szerződés időtartama nem felelt meg Bölöninek Sport

Bölöni László legfőképpen azért nem tudott egyezségre jutni a Román Labdarúgó Szövetséggel (FRF) a szövetségi kapitányi tisztség átvételéről, mert nem volt egyértelmű, hogy meddig szól a számára felajánlott szerződés.

Hirdetés
Hirdetés

Az erdélyi szakember szerdán bukaresti sajtótájékoztatóján beszélt a megállapodás elmaradásának okairól.

Bölöni azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy gratulált a végül kinevezett Edward Iordanescunak.

Elmondta: az volt a terve, hogy az európai futballban töltött több évtizedes vándorlás után a válogatott mezében zárja karrierjét. Hozzátette azonban, hogy edzői pályafutása során soha nem írt még alá olyan szerződést, amelynek nem volt pontosítva a lejárati ideje.

Számára elfogadhatatlan volt, hogy a szerződésben szerepelt ugyan egy 2024 júliusi dátum, de ez arra az esetre vonatkozott, ha a válogatott kijut a 2024-es Európa-bajnokságra. Az is szerepelt azonban a szerződésben, hogy ha a csapat a pótselejtezőig sem jut, akkor már 2023 őszén, míg elbukott pótselejtező esetén 2024 tavaszán felbontható. Utólag az FRF egy köztes célkitűzést is be akart iktatni a szerződésbe, miszerint a Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítmény függvényében is felbonthatta volna a megállapodást.

A FRF nem fogadta el Bölöni kérését, hogy a Nemzetek Ligájával kapcsolatos elvárást töröljék, és azt sem, hogy azokon a dátumokon, amikor a szövetség felmondhatja a szerződést, ezt ő is megtehesse.

„Mi az ördögért keresel meg engem, ha nem bízol bennem?” – tette fel meglehetősen indulatosan a kérdést Bölöni László.

Azt is megemlítette, hogy anyagi kérdésekben sem jutottak egyezségre. Szerinte a nemzetközi futballban elért eredményei feljogosították volna arra, hogy a számára felajánlott összeg közelebb legyen ahhoz az évi 540 ezer euróhoz, amelyet az FRF a német Christoph Daumnak fizetett, mint Mirel Radoi évi 300 ezer eurójához.

Bölöni szerint a másodedzői poszt betöltésében sem sikerült közös nevezőre jutni. Ő nyugati közegből érkező román szakembert javasolt, a szövetség viszont olyan edzőt szeretett volna a poszton látni, aki jobban ismeri a romániai futballt.

A FRF kedden jelentette be, hogy Edward Iordanescut bízta meg a válogatott vezetésével. Az új szövetségi kapitány feladata, hogy kijuttassa a csapatot a 2024-es Eb-re, és köztes célként azt jelölték meg számára, hogy a válogatott nyerje meg a csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályában, ahol a bosnyákokkal, a finnekkel és a montenegróiakkal szerepel majd azonos csoportban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 27., 11:39
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Ugy latom hogy Boloni Laszlo nem tanult a roman ,,politikabol,, Nem emlekezett vissza hogy mit muveltek vele amikor a nagy Hagi jott helyette?Nem juttak tovabb s akkor is ot hibaztattak mikor itt sem volt. Azt tanacsolom hogy messzire kerulje ki ezeket az okosokat!