Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első helyen a Hírmondó

Első helyen a Hírmondó Sport

A Hírmondó megnyerte a 240 év fölöttiek versenyét a csíkszeredai városnapok alkalmával szervezett Székely Maraton váltószámában. Az Agustin Covaciu, Ilie Cioca, Vasile Hârjoc és Pop Eugen összetételű csapat 3 óra 18 perc alatt teljesítette a 42 195 méteres klasszikus távot.

 

Noha az időjárás egyáltalán nem volt csíkinak mondható, a hőmérséklet 30 fok volt árnyékban, amiben a szabadban tartózkodni is megerőltető volt, csaknem 150-en sorakoztak fel a startvonalra, hogy lefussák a több mint 42 kilométeres utat Csíkszeredától Tusnádig és vissza. Egyéniben 16 férfi és 7 nő, váltóban, korcsoportok szerint, 24 férfi és 6 női csapat indult.

– Hihetetlen meleg volt. Emiatt természetesen az időeredmények is valamivel gyengébbek voltak, mi sem „fértünk bele” a 3 órába, de azt gondolom, hogy ilyen körülmények között elfogadható teljesítmény, hogy befejeztük a versenyt – mondta a csapatot szervező Augustin Covaciu.

A férfiak nyílt versenyét a kolozsvári Claudiu Gorgan nyerte, míg nőknél Ionela Viorica Dobriță diadalmaskodott.

A női váltóban a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör Borsos Mónika, Páll Erzsébet, Szabó Irén és Jakab Lenke összetételű csapata megnyerte a Master 180 kategóriát és harmadik helyen végzett a nyílt versenyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük