Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első „hazai” mérkőzés előtt

Első „hazai” mérkőzés előtt Sport

A Sepsi OSK gőzerővel készült első „hazai” mérkőzésére az I. ligában, amelynek mai, 2. fordulójában 18 óra 30 perctől a fővárosi Juventust látja vendégül a brassói Tineretului-stadionban. A piros-fehér mezesek az elmúlt héten két támadóval is erősítették soraikat, tegnapi sajtótájékoztatójukon pedig bejelentették, az októberi, Steaua elleni találkozót már Sepsiszentgyörgyön szeretnék megrendezni.

Suciu Valentin edző a sajtó képviselőinek elmondta, nagyon büszkék arra, hogy idéntől az ország legjobb 14 csapata közé tartoznak, és a kezdeti nehézségek ellenére, elszántan, győzelmi szándékkal várnak minden egyes összecsapást.

– Bízom abban, hogy tanultunk a hibáinkból, amelyeket az Astra ellen elkövettünk. Az elmúlt napokban intenzíven készültünk, remélem, hogy a mai Juventus elleni találkozón teljesen más arcunkat fogjuk mutatni. A játékosok nagyon odatették magukat, megértették, hogy mi az, amit elvárunk tőlük. Nyílt és látványos összecsapásra számítok ma, ami pazar szórakozást nyújt a szurkolóknak – fogalmazott a szakember, aki külön kiemelte, hogy minden mérkőzés egyformán fontos számukra, nem tesznek különbséget az ellenfelek között, minden meccsen győzni szeretnénk.

Suciu szerint a Juventus elleni „újonc-rangadó” merőben más lesz, mint amiket az előző szezonban vívtak a II. ligában (ahol az odavágón 0-0-s döntetlent játszottak, a visszavágón pedig 3-1-re nyertek a ligagyőztes bukarestiek), egyrészt, amiatt, mert ezúttal magasabb szinten feszülnek egymásnak, másrészt, mindkét keretben több változás történt, a lényeg, hogy „mi mindent megteszünk, hogy három pont nálunk maradjon”.

Az edző elárulta, hogy a mai mérkőzésen nem fog szerephez jutni a nemrég leigazolt montenegrói csatár, Stefan Nikolic, aki jelenleg egészségi problémákkal küszködik, de remélhetően mihamarabb a csapat rendelkezésére áll majd. Mame Seydina Issa Laye Thiaw a Pankotai Sólymok mezét cserélte le piros-fehérre, a szenegáli középpályás derekasan kivette részét a feljutás kiérdemlésében.

– Nagyon örülök, hogy Sepsiszentgyörgyre kerültem, ezt megelőzően több kellemetlen tapasztalatom volt román csapatokkal, emiatt nem is akartam tovább az országban maradni, de a sepsiszentgyörgyiek kitartó unszolására meggondoltam magam, és nagyon jól tettem. Nagyszerű, hogy a csapatnak köszönhetően én is magasabb szinten játszhatok, jól érzem magam itt, remélem, hogy nem okozunk csalódást ebben az idényben, és kihozzuk a maximumot minden mérkőzésből. Nagy különbség van az I. és a II. liga között, én azt szeretném, ha csapatként sokat fejlődnénk, mert csak együtt tudunk eredményesek lenni – fejtette ki a szurkolók körében is népszerű játékos.

A szintén jelenlevő Cristian Oros hátvéd, aki a nyáron csatlakozott az OSK-hoz, megállapította, a csapategység a siker kulcsa.

– Nagyon jó a hangulat az öltözőben, több társamat már korábbról ismertem. Azon vagyunk, hogy ez a jó hangulat megmaradjon, és mihamarabb összekovácsolódjunk. Az Astránál szép eredményeket értünk el, annak köszönhetően, hogy erős csapategységet alkottunk, remélem, ez itt is kialakul. Értékes játékosok vannak itt, most az a lényeg, hogy ezt a pályán is megmutassák. Nagyon fontos, hogy pontokat gyűjtsünk. Véleményem szerint, ha mindenki megmutatja kvalitásait, akkor eredményesek lehetünk, és elérhetjük, hogy bennmaradjunk – nyilatkozta az Astrával bajnok védőjátékos.

Kertész Dávid alelnök bejelentette, hogy tegnapelőtt sikerült homologálni a brassói stadiont, így hivatalosan is a Tineretului-stadionban rendezhetik a hazai mérkőzéseket.

– Reménykedünk, hogy szeptemberre a sepsiszentgyörgyi stadion is eléri majd az I. liga által támasztott követelmények szintjét, a klubvezetéssel úgy becsüljük, hogy az október eleji Steaua elleni bajnokit már Szentgyörgyön bonyolítjuk le, a környékbeli futballkedvelők nagy örömére – közölte az alelnök.

Kertész állítása szerint egyelőre nem tudják mennyibe fog kerülni a stadion modernizálása, jelenleg Galacon építenek egy teljes, háromszintes fedett lelátórészt, ahol külön helyet alakítanak ki a meghívottaknak, újságíróknak, csendőrségnek és a tévés stáboknak. Már befejezték a lelátó egy másik részének a kialakítását, amelyre jövő héten már lerakhatják a székeket, ezek egy része már meg is érkezett. „Kell továbbá egy parkolóhelyet kialakítani a tévétársaságoknak, illetve többek között kerítést építeni és beléptető-rendszert felszerelni” – sorolta.

Az eseményen Bokor János sportigazgató bemutatta a klub legújabb szerzeményét, a sáromberki származású Fülöp Istvánt, aki a Botoşani színeiben tűnt ki az élvonalban, jelenleg a Diósgyőri VTK-tól érkezett kölcsönbe egy évre. István testvére, Loránd korábban már megfordult az OSK-nál. Jó hír, hogy a 27 éves támadó már bevethető lesz a Juventus ellen. Újságírói kérdésre válaszolva Fülöp elmondta, nem Hadnagy Attila kedvéért igazolt a Sepsi OSK-hoz, de egykori, botoşani-i csapattársa is közrejátszott a döntés meghozatalában.

– Tetszenek a klub tervei és elképzelései, amelyekkel azonosulni tudtam, és remélem, hogy hozzá tudok tenni valamit a csapat játékához, szeretném, ha kiharcolnánk a bennmaradást, mert ez a város megérdemli, hogy legyen képviselője az élvonalban – jelentette ki a labdarúgó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük