Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Először nyert Krajován a Sepsi OSK

Először nyert Krajován a Sepsi OSK Sport

Nem tekinthető kimondottan Fortuna kegyeltjének a Sepsi OSK, amely a múlt heti, Viitorul elleni összecsapást követően tegnap délután Krajova vendégeként lépett pályára, szombaton pedig már a címvédő Kolozsvárt fogadja. De, ha a nehéz program kellő elszántsággal és akaraterővel párosul, akkor semmi sem lehetetlen – így az első győzelem sem a hírhedt Ion Oblemenco Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés

Árnyékban 37 fokot mértek Krajován a mérkőzés kezdetekor, a kánikula mellett a pálya gyalázatos állapota is alaposan próbára tette a labdarúgókat, illetve a nézőket – köztük a maroknyi Székely Légiót. Az eltiltott László Csaba vezetőedző helyét papíron Emilian Dolha kapusedző, a kispadon Ilyés Róbert segédedző vette át.

Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, a hazaiak irányították a játékot, míg a szentgyörgyiek inkább a védekezésre koncentráltak. Ez nagyjából az első félóra elteltével és Pavel Safranko pályára lépésével változott meg, a 28 éves szlovák játékos Dumitert váltotta. A 30. percben Renato Kelic fejese kerülte el kevéssel a Fejér által védett kapu felületét. Pár perc múlva Safranko robbant be a tizenhatos területére, azonban Kelic megakadályozta a kapura törését, a játékvezető nem látott szabálytalanságot…

A folytatásban Gál-Andrezly hozta remek helyzetbe Carnatot, aki ahelyett, hogy kapásból rálőtte volna, elrontotta a labdaátvételt.

A második játékrészben Krajova játszott veszélyesebben, Bărbuţ, Fortes és a csereként beállt 19 éves Mihăilă is próbára tette Fejér kapust. A gólcsendet mégsem ők, hanem az OSK törte meg a 81. percben, Flores előreívelt labdáját nem tudta tisztázni Acka, a szemfüles Karanovic pedig kihasználta a lehetőséget és zseniális mozdulattal Pigliacelli fölött a hálóba küldte a labdát (0–1)!

Négy döntetlen után a Sepsi OSK az idény első győzelmét aratta, korábban még egyszer sem tudott nyerni Krajován. A siker annál is édesebb, mivel az együttes idegenben legutóbb februárban tudott győzedelmeskedni (akkor Tandia góljával nyert Medgyesen). Krajova zsinórban másodszor szenvedett vereséget a bajnokságban, és ha az AEK Athén elleni fiaskót is beleszámítjuk (0–2) már három vesztes mérkőzésük van, nem csoda, hogy felharsant a Corneliu Papură edzőnek címzett Demisia! kántálás a meccs végén.

Labdarúgó I. liga, 5. forduló: Krajovai U – Sepsi OSK 0–1 (0–0). Ion Oblemenco Stadion, mintegy 8000 néző. Vezette: George Rădulescu (Bukarest).

Krajova: Pigliacelli – Borta, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Qaka, Cicâldău – Bărbuţ (Ioniţă, 80.), Roman (Fortes, 70.), Constantin (Mihăilă, 60.). Edző: Corneliu Papură.

Sepsi OSK: Fejér – Radoslav, Barisic, Tincu, Konongo – Vaşvari – Gál-Andrezly, Fülöp (Karanovic, 71.), Flores (Bouhenna, 85.), Carnat – Dumiter (Safranko, 25.). Edző: Emilian Dolha.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük