Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előnyt szerzett a KSE a Sirius elleni párharcban

Előnyt szerzett a KSE a Sirius elleni párharcban Sport

Csütörtökön a női kosárlabdabajnokság rájátszásában a 7. helyért folytatott helyosztó küzdelemsorozatban a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán legyőzte a Marosvásárhelyi Sirius csapatát, megszerezve a vezetést az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE határozottan kezdett Bara-Németh és Mitrovic kosaraival, a 2. percben a házigazdák hat ponttal vezettek (7–1), ám itt a menetelés abbamaradt, a Sirius belehúzott és a Maros-partiak előbb egyenlítettek Podunavac kosarával (9–9), majd Cooper a vezetést is megszerezte (9–11). Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár tanítványai azonban átvették az irányítást, és az első tíz perc a kék-fehérek hárompontos előnyével ért véget.

Domokos kosara adta meg a felütést a második negyedhez (18–13), őt Mitrovic követte (20–13), és, bár nem engedték ki kezükből a vezetést, a házigazdák nem tudtak meglógni, a Sirius loholt az eredmény után, a csapatok ötpontos KSE-vezetésnél vonultak pihenőre.

Szünet után Garrett Hammett kosarával három (31–28), majd Horobets büntetőivel két pontra faragta hátrányát a Sirius, ám ekkor a hazaiak rákapcsoltak, és kezdtek célba érni a hárompontosaik, előbb Mitrovic (40–31), majd Kozman (47–35) távoli dobása is betalált. A KSE a végig remekül játszó Domokos kosarával 14 pontra húzott el, ám Podunovac a negyed végén két hosszal megkurtította csapata hátrányát.

Domokos kosár plusz büntetője (54–39) némiképpen megnyugtatta a hazai nézőket, és kedvenceik 17 ponttal is vezettek (70–53) két perccel a mérkőzés vége előtt, ám ekkor leállították a motrokat, és a Sirius élve a lehetőséggel, szépített a végén. Az első találkozó a KSE tizenegy pontos győzelmével ér véget, a párharcot a csapatok kedden, április 18-án, 19 órától játsszák Marosvásárhelyen.

 

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, helyosztó. 1. mérkőzés:

KSE – Marosvásárhelyi Sirius 70–59 (16–13, 15–13, 20–13, 19–20)

A KSE pontszerzői: Hawks 19 (2 hárompontos), Mitrovic 16 (2), Corda 11 (3), Domokos 9, Wilson 8, Bara-Németh 4 Kozman 3 (1). Játszott még Biszak, Lénárt, Marthi, Nagy.

A Sirius pontszerzői: Cooper 18 (1), Garrett Hammett 12 (1), Horobets 8 (1), Podunavac 8, Lipovan 6, Sólyom 4, Feises 2, Ignatchenko 1. Játszott még Oancea, Ciciovan.

Fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük