Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előkelő hetedik hely

Előkelő hetedik hely Sport

Egy ezüst- és egy bronzérem, illetve három hetedik és egy 9. helyezés jutott a magyaroknak a törökországi Konyában megrendezett kadet, junior és U21-es karate-világbajnokságon. Az egyik hetedik helyet a háromszéki Török Panka (kadet, -54 kg) szerezte Magyarországnak.

Hirdetés
Hirdetés

A vb-n 105 ország mintegy 1850 fiatal versenyzője vett részt, a magyar színeket 26-an – köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All SE kiválósága, Török Panka – képviselték. Panka a venezuelai Bonilla Emily ellen kezdte vb-szereplését, akit a hajrában leléptettek, mivel többször is elhagyta a küzdőteret. Következett a luxemburgi Szabó Málna, akit 3:0 arányban múlt felül versenyzőnk, majd harmadik meccsén az iráni Rezazadeh Zahra ellen nyert.

A legjobb négy közé jutásért a török Kilic Buse kétszeres Eb-érmes és Youth League-győztessel találta szembe magát, akit 0:0-s eredmény után bírói döntéssel (2:3) juttattak tovább. Panka a vigaszágon folytathatta, ahol az egyiptomi Elsayed Jana Hazem legyűrte őt (0:5), így élete első WKF-világbajnokságán az előkelő 7. helyen végzett. Edzője, Vass Hunor ezt biztató eredménynek tartja, meglátása szerint akár már a következő versenyen elcsíphetik a dobogót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük