Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előkelő helyezés az ISK-nak

Előkelő helyezés az ISK-nak Sport

 

Bár közel állt a jobb eredmény eléréséhez, így sem kell szégyenkeznie a Sepsi ISK U15-ös lánycsapatának az országos kosárlabdadöntő küzdelmei után, Nemes Áron tanítványai az előkelő ötödik helyen zárták a tornát.

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) hosszas huzavona után döntött a tavasszal felfüggesztett utánpótlás bajnokságok befejezéséről, melyeket szabadtéri döntőtornák formájában zárt le. A döntős szereplés jogát kiérdemelte a Sepsi ISK U15-ös korosztályú lánycsapata is, amely az elmúlt héten Ploieștien mérkőzött meg az ország legjobbjaival.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemes Áron irányította csapatunk a Bukaresti 5-ös számú ISK elleni 45–37 arányú sikerével indította az U15-ös tornát, majd mindössze négy ponttal, 57–53 arányban veszített a későbbi bronzérmes Nagyváradi ABCU alakulatával szemben. Ezt követően a fővárosi Sportul Studențesc 62–54-re nyert a sepsiszentgyörgyi csapat ellen, amely így az utolsó napon az 5–6. helyért kiírt helyosztón magabiztosan, 48–35-re verte a Gyulafehérvári Sportprogramos Líceumot, és az ötödik helyen fejezte be a tornát. A korosztály bajnoka a Bukaresti Olimpia lett.

„Hosszúra nyúlt várakozás – hat és fél hónap – után nagy öröm volt újra sportpályára lépni edzőként. Bár a coubertini eszmék alapján a részvétel volt inkább a fontos, úgy gondolom, a lányoknak is örök emlék marad ez a szokatlan körülmények közott lebonyolított torna, amire a felkészülés sem lehetett ideális. Reméljük, a Román Kosárlabda-szövetség kezdeményezése úttörőnek bizonyul, és minél hamarabb visszatérhetnek a dolgok a megszokott kerékvágásukba, a gyerekek pedig a sporttermekbe” – értékelt a csapatot irányító Nemes Áron edző.

U15-ös torna, végeredmény: 1. Bukaresti Olimpia, 2. Sportul Studențesc, 3. Nagyváradi ABCU, 4. Bukaresti Dan Dacian, 5. Sepsi ISK, 6. Gyulafehérvári SPL, 7. 5-ös számú ISK Bukarest, 8. Marosvásárhely.

A Sepsi ISK U15-ös csapata: Kernászt Sára, Biszok Henrietta, Botos Petra, Martinka Beáta, Szász Hanna Nóra, Veress Kincső, Nemes Gréta, György-Burián Bíborka, Szabó Dorka, Baló Ágnes, Schrek Tímea. Edző: Nemes Áron.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük