Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt kvótaszerzés

Elmaradt kvótaszerzés Sport

Május 6. és 9. között Szófiában rendezték a birkózók utolsó, olimpiai kvalifikációs versenyét, amelyen a Sepsi–SIC két versenyzője, Incze Kriszta (62 kg) és Cătălina Axente (76 kg) is érdekelt volt. Sajnálatos módon egyiküknek sem sikerült beverekednie magát a döntőbe, ezzel pedig elúszott az olimpiai kvótaszerzés lehetősége is.

Az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyre 84 ország 474 birkózója nevezett, a női 62 és 76 kilogrammos súlycsoportban is 21 versenyző küzdött az olimpiai részvételért.

Hirdetés
Hirdetés

Incze Kriszta a 62 kilogrammos súlycsoportban végül ötödik helyen végzett, míg Axente a 76 kilogrammos kategóriában bronzérmet szerzett, azonban a kvótaszerzés egyiküknek sem sikerült. A nemrég Európa-bajnoki bronzérmet ünneplő Incze a selejtezőben a török Elif Jale Yesilirmakon lépett túl (2–2), majd a nyolcaddöntőben a kolumbiai Jackeline Renteria Castillo ellen aratott sima győzelmet (6–2). A negyeddöntőben az orosz Liubov Ovcsarova állította meg sportolónkat (0–6), aki a vigaszágon folytathatta (0–0 a dél-koreai Youngjin Kwon ellen), majd a bronzmérkőzést 2–0-ra elveszítette a német Luisa Helga Gerda Niemesch ellen, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

A román küldöttség három kvótát szerzett Szófiában: Albert Saritov (szabadfogású, 97 kg), Ana Andreea Beatrice (női, 53 kg) és Alin Alexuc (kötöttfogású, 130 kg).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük