Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr Sport

Nem tudta megismételni a november elejei hazai sikert és tízpontos vereséget szenvedett Törökországban a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata az Európa-kupa 5. körében, így elúsztak továbbjutási esélyeik. A Sepsi-SIC legközelebb vasárnap lép parkettre, amikor a vendég Kolozsvári Egyetem ellen játszik bajnokit a Sepsi Arénában.

Peyton Alexis Whitted kosarával indult a találkozó, amire Tiffany Mitchell egy triplával válaszolt, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok az első hat percben. 14–10-re vezetett a Sepsi-SIC, amikor kapkodás lett úrrá a játékán, a lehetőségek rendre kimaradtak, míg a hazaiak köszönték szépen az eladott labdákat és futottak egy 8–0-t, így 18–16-ra hozták az első negyedet.

A második szakasz elején Whitted 18-nál kiegyenlített, azonban a hazaiak nem hagyták magukat, sima 6–0-val átvették a vezetést, a zöld-fehérek pedig szaladtak az eredmény után. 26–20-as állásnál Zoran Mikes időkéréssel próbálta felrázni öveit, ami részben sikerült is, mert Gödri-Părău és Solopova faragott a hátrányból (26–24), de hiába, mert a félelmetesen triplázó Sasa Cado vezetésével ismét megléptek a törökök (33–24). Mindkét oldalon kimaradt néhány tiszta dobás, mígnem Whitted ismét elkapta a fonalat (33–28), de nem sikerült közelebb férkőzni, 35–30 volt az állás a nagyszünetben.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a második félidő nem kezdődött jól – a közelről, távolról veszélyes Tiffany Mitchellel és Ashley Walkerrel nehezen bírtak a mieink –, de némi közjáték után helyre állt a rend, az összesen 19 pontot és 9 asszisztot jegyző Annemarie Gödri-Părău vezérletével következett egy olyan etap, amikor a védekezés keménysége mellett helyzeteket is sikerült teremtenünk, és sikerült felzárkóznunk. A hazaiak sem hagyták magukat, ily módon a finisre minden nyitva maradt (47–47).

A végjáték azonban nem sikerült jól a szentgyörgyi gárdának, a kritikus pillanatokban megint nem találtunk be, még a tiszta dobóhelyzetek is kimaradtak, így nem jutottunk közelebb az ellenfélhez. A 35. percben már tíz ponttal vezetett a Mersin, 59–49-nél megint időt kértek a mieink. Hiába talált be Slamova, Ashley Walkernek köszönhetően visszaugrott tízre a török előny (61–51). Whitted négy pontjával visszajöttünk hatra, de szerencsénk sem volt, a labda valahogy mindig kifelé pattant a gyűrűről. 66–55-nél ismét időt kért Zoran Mikes, de innen már nem volt visszaút, nagyot küzdött a Sepsi-SIC, és az utolsó negyedig meccsben is volt, de nem sikerült a bravúr. 71–61-re (18–16, 17–14, 12–17, 24–14) győzött a Mersin BSB. Sepsi-SIC: Gödri-Părău 19 pont, Higgins 8, Solopova 4, Whitted 20, Slamova 10, Ghizilă, Nagy.

A D-csoport másik meccsén az orosz Enisey 84–63-ra verte a török Orman Genclik-et, és magabiztosan vezeti a kvartettet. Az utolsó csoportmeccset hazai pályán vívja a Sepsi-SIC, december 13-án 19 órától az Orman Genclik csapatát látja vendégül a Nemzeti Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük