Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdte a felkészülést a KSE

Elkezdte a felkészülést a KSE Sport

Véget ért a nyári szünet a kézdivásárhelyi kosarasok számára, a KSE felnőtt élvonalbeli női kosárlabdacsapata az elmúlt héten elkezdte a felkészülést a 2021–2022. évi idényre. A játékoskeretben több változás is történt, az edzői teendőket továbbra is Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár látják el.

Hirdetés
Hirdetés

A küszöbön álló új bajnoki évadban is Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár irányítják a Kézdivásárhelyi SE női Nemzeti Ligában érdekelt alakulatát, amelynek gerincét idén is saját nevelésű játékosok alkotják. A hiányzó posztokra a klub három idegenlégióst igazolt le, annak érdekében, hogy versenyképes csapattal álljanak ki a hazai élvonalban. A céhes városi klub elsődleges célja a továbbiakban is az, hogy lehetőséget biztosítson a helyi és környékbeli tehetségeknek a bemutatkozásra, illetve kibontakozásra a felnőtt mezőnyben, továbbá, hogy segítséget nyújtson az arra hivatottaknak a profi játékossá válásban.

A játékoskeret nagyon fiatal tehetséges játékosokból áll, öten közülük (Domokos Réka, Debreczi Iringó, Csurulya Helga, Kozman Kriszta, Bara-Németh Beáta) az utóbbi években szerepeltek a különböző utánpótlás válogatottakban. Átlagéletkor tekintetében a KSE a bajnokság egyik legfiatalabb csapatának fog számítani.

A KSE játékoskerete az új idényben: Domokos Réka (27 éves), Debreczi Iringó (25), Csurulya Helga (21), Tuchilus Kriszta (17), Lénárt Andrea (18), Kozman Kriszta (17), Bara-Németh Beáta (16). Az edzők idéntől szeretnék beépíteni a csapatba az ifjúságiaktól Marthi Krisztát (16), Nagy Júliát (16), Demkó Hannát (16) és Tronar Denisát (17).

Az érkező idegenlégiósok: a 24 éves irányító Welch Coleman Jaiamoni (University of East Bay Splash), a 24 éves bedobó Jocely Taylor (SEMO University), valamint a 22 éves beállós Antoinette Lewis (University of South Alabama).

A távozók között van a berecki Biszak Boglárka, akinek a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK tett visszautasíthatatlan ajánlatot, valamint a gyergyószentmiklósi Czimbalmos Tímea, aki idéntől a Marosvásárhelyi Sirius csapatat erősíti. A tavalyi légiósok közül Chelsea Mitchell az olasz első ligás San Martino csapatához igazolt, Taneria Wilson és Apolonia Thomas további játékos pályafutása egyelőre ismeretlen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük