Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elit Ligában a székelyföldi ifjak

Augusztus 21-én több utánpótlás korosztály számára elkezdődik a labdarúgó Elit Liga (Liga Elitelor).

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK U16-os csapata az EL 1-es számú csoportjában kapott helyet, ellenfelei a következők: AFK Csíkszereda, FC Brassó, Kids Cenk Brassó, LPS Iasi, AFC Botosani, Interstar Nagyszeben, Alma Nagyszeben, Politehnica Iasi, FC City Iasi, FC Bákó, CSM Foksány. Összesen négy csoport van, az első kettő-kettő juthat tovább. A Sepsi OSK Foksányban kezdi a bajnokságot.

Az U17-es Elit Ligában két földrajzi övezetre osztották a résztvevőket, némi meglepetésre a Sepsi OSK a Keleti-csoportban (Seria de Est) kapott helyet, az AFK Csíkszereda a Nyugati-csoportban (Seria de Vest). A Sepsi OSK csoport-ellenfelei: LPS Iolanda Balas Soter (Balázs-Sőtér Jolán) Buzau, Farul Konstanca, CSA Steaua, AFC Botosani, Politehnica Iasi, FCSB, Sport Team Bukarest, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, FC Voluntari, Dinamo Bukarest. A háromszékiek első mérkőzését augusztus 22-re írták ki, hazai pályán a Dinamóval.

A három közül a legrangosabb nyilván az U19-es Elit Liga, amely már az első vagy második ligás felnőtt csapatok előszobájának tekinthető. Itt is két földrajzi övezet van, a Sepsi OSK a Keleti-, az AFK Csíkszereda a Nyugati-csoportban szerepel. A háromszéki ifjak ellenfelei: Balázs Sőtér Jolán LPS Buzau, Farul Konstanca, CSA Steaua, AFC Botosani, Politehnica Iasi, FCSB, Sport Team Bukarest, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, FC Voluntari, Dinamo Bukarest. A Sepsi OSK U19-es csapata is a Dinamóval kezd, hazai pályán, az eredeti program szerint augusztus 22-én 12 órától (utána rögtön az U17-esek). Az U17 és U19 Elit Liga lebonyolításában párhuzamosság észlelhető, a szövetség több szempontból is észszerűnek ítéli azt, hogy a két-két korosztály találkozóin lehetőleg mindig ugyanazon klubok csapatai mérkőzzenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük