Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a csapat edzőtáborba

Elindult a csapat edzőtáborba Sport

A tavaszi idényre hangoló Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapata számára ma kezdődik a törökországi edzőtáborozás. A január 25-ig tartó intenzív felkészülési időszak alatt öt edzőmérkőzést játszanak. A szurkolók fellélegezhetnek, a gólkirály Tandiával szerződést hosszabbítottak, így továbbra is piros-fehér színekben lőheti a gólokat.

Bokor János sportigazgató és Eugen Neagoe vezetőedző tegnap sajtótájékoztató keretében számolt be a csapatot érintő újdonságokról. Bokor János megerősítette, sikerült pontot tenni a Tandia-ügy végére, a francia-mali idegenlégiósnak 2020-ig meghosszabbították a szerződését, így a gólgyáros nyárig biztosan marad Sepsiszentgyörgyön. Amennyiben a bajnokság lejártával komoly ajánlatot kapnak érte, hajlandók elengedni a játékost.

A sportigazgató közölte, hogy a Dunărea Călăraşitól érkező Nicolae Carnat mellett megszerezték a 17 éves középpályás, Călin Popescu (ASU Poli) játékjogát is, mindkét fiatal futballista a klub U21-es kontingensét hivatott erősíteni. Továbbra is tárgyalásokat folytatnak néhány rutinos futballistával, de Bokor egyelőre csak annyit árult el ezzel kapcsolatosan, hogy a középpályát és a támadósort kívánják felvértezni.

Hirdetés
Hirdetés

A jelenleg 20 fős keret ma utazik el Törökországba, az Ázsia-kupán szereplő Fülöp-szigeteki válogatott Daisuke Sato ott csatlakozik majd a csapathoz. Az edzőtáborban a fizikai és taktikai ráhangolódás mellett öt felkészülési mérkőzést játszanak a piros-fehérek, január 13-án a török Sivasspor, 16-án a kazah FK Aktobe, 20-án az ukrán FK Mariupol, 22-én a Szombathelyi Haladás, majd 24-én a bolgár Dunav Ruse ellen lépnek pályára.

Eugen Neagoe elégedett amiatt, hogy a keret magjával folytathatja a közös munkát, de nem rejtette véka alá, hogy további erősítésre is szükségük van, bízik benne, hogy a következő napokban elintéződnek a formaságok, és az újonnan érkezők is csatlakoznak hozzájuk, hogy együttesen alapozzák meg a tavaszi idényt.

– Nehéz időszak előtt állunk, fizikailag és lelkileg is megerőltető két hétnek nézünk elébe, de bízom benne, hogy erősebbek leszünk, amikor hazatérünk, és egészségesen, felkészülten várjuk a bajnokság folytatását. Az alapszakaszból hátralevő öt mérkőzés kiemelt fontosságú, remélem, elkerülnek a sérülések. Nem számoltam ki, hány pontra van szükségünk a felsőházi rájátszáshoz, minden mérkőzést egyforma komolysággal készítünk elő, mindenik találkozóból a lehető legtöbbet próbálunk meg kihozni. Azt szoktam mondani, ha jól megy a játék, az eredmények is jönnek, engem nem érdekelnek az ellenfelek, csak az, hogy jó formában futballozzunk, és természetesen, minél többször nyerjünk – szögezte le az oltyán vezetőedző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük