Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élen zárt a Sepsi-SIC

Élen zárt a Sepsi-SIC Sport

A címvédő Sepsi-SIC magabiztos sikerrel zárta az alapszakaszt, miután tegnap 29 ponttal diadalmaskodott Marosvásárhelyen, ezzel bebiztosítva az alapszakaszgyőzelmet. A Kézdivásárhelyi SE hazai pályán hajtott fejet a Konstancai Phoenix együttesével szemben.

Pop Anamaria dobta a marosvásárhelyi találkozó első kosarát, majd Jones és Fraser is pontozott, de a folytatásban a házigazdák váratlanul szorossá tették a párbajt. Az első negyed derekán R. Chiș triplájával még vezetett is a VSK (12–11), mire érkezett Daniel Raber válasza, az első szakasz végére a sok hibával játszó szentgyörgyiek mindössze három pontos előnyt tudtak kiépíteni (14–17). Ezt követően rendezte sorait a Sepsi-SIC, és Fraser vezérletével átvette a játék irányítását, Podar és Ghizilă is pontosan célzott távolról, így a második negyed hajrájában 10 pontos előnyre tett szert a címvédő (26–36).

Szünet után Pasic, Ghizilă és Jones is szórta a triplákat, a zöld-fehérek pedig egyre növelték előnyüket (41–57). Az utolsó negyedben aztán nem kegyelmezett a szentgyörgyi együttes, amely a végére felpörgette a fordulatszámot, és állva hagyta ellenfelét. Végül a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a Sepsi-SIC, és ezzel bebiztosította alapszakaszgyőzelmét is.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, utolsó forduló: Marosvásárhelyi Sirius – Sepsi-SIC 52–81 (14–17, 12–19, 15–21, 11–24). Sirius: Czimbalmos 3, Liubinets 2, Sherrill 25, R. Chiș 8, Cortez 5. Cserék: Feises, Lipovan 4, Badi 2, Mircea 1, Sólyom 2. Sepsi-SIC: Pasic 7/3, Ghizilă 15/9, Jones 8/3, Pop 4, Fraser 19. Cserék: Wallace 9/9, Cătinean, Podar 9/9.

Az már a tegnapi meccs előtt eldőlt, hogy a KSE nem végezhet a hetedik helynél előrébb, ellenben Konstanca győzelmi kényszerben lépett pályára, azért, hogy az Alexandria előtt zárja az alapszakaszt és pályaelőnnyel kezdje a rájátszást. Ennek megfelelően a vendégek kezdték elszántabban a találkozót, öt perc elteltével már nyolc ponttal vezettek (6–14). Welch Coleman egymaga kezébe vette az irányítást, az amerikai idegenlégiós szerezte a kék-fehérek első 9 pontját, majd Lewis és Tuchilus is pontozott, így alakult ki az első tíz perc 15–20-as állása. A második negyedet jól indították a hazaiak, Welch Coleman jóvoltából felzárkóztak egy pontra (19–20), innentől viszont felhúzott kézifékkel játszottak, a Phoenix egy 24–2-es futással meglépett és gyakorlatilag eldöntötte a párbajt (21–44). A harmadik szakaszban Welch Colemanon kívül Corda és Tuchilus is gyűrűbe talált, de ezzel együtt sem tudta szorosabbá tenni a találkozót a KSE, a vendégek őrizték fórjukat, sőt még két ponttal növelni is tudták azt (34–59). A záró negyedben sem erőltette meg magát a házigazda, nem így a vendégek, akik 38 ponttal nyertek. Ezzel a KSE a hetedik helyen zárja az alapszakaszt, és várhatja majd a rájátszásban a Szatmárnémeti VSK elleni negyeddöntőt.

KSE – Konstancai Phoenix 40–78 (15–20, 6–24, 13–15, 6–19). KSE: Welch Coleman 24/3, Debreczi, Corda 5/3, Bara-Németh, Lewis 4. Cserék: Taylor, Nagy, Kozman, Domokos 2, Tuchilus 5/3, Csurulya. Phoenix: Vega 10/6, Voica-Nagy 2, Mititelu 19/9, Hinriksdottir 19, Rostean 12. Cserék: Beldian 3, Petrof 3, Fota 7, Robotin Auier, Ion.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük