Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elárulta a siker titkát

Elárulta a siker titkát Sport

Vasárnap este a Sepsi OSK hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Viitorult a Konferencia Ligáért játszott osztályozón, így négy évvel a labdarúgó élvonalba való feljutást követően a megyeszékhelyi gárda kiharcolta az európai kupaszereplés jogát.

Hirdetés
Hirdetés

Leo Grozavu legénysége eltökélten lépett pályára, hogy hamar eldönti a mérkőzés sorsát, és ebbéli igyekezetükben a piros-fehéreket mindvégig énekkel biztató 1100 néző is komoly segítséget nyújtott. Az első félidőben mondhatni egykapus játék folyt, a Viitorul nem igazán számított támadásban, legjobbja a majdnem mindent hárító Cojocaru volt. Azonban a 41. percben a korábban Aganovic, Safranko és Păun lövéseit védő hálóőr is tehetetlennek bizonyult, amikor egy beadást követően Pedroso felszabadítónak szánt lövése Aganoviciról a gólvonalon túlra pattant.

A második játékrész sokkal izgalmasabbra sikerült, hiszen Cătălin Anghel csapatának játékán sokat javított a szünetben beállított Santos és Grameni, és a tengerparti társaság kétszer is egyenlíthetett volna: előbb Artean találta el a felső kapufát, majd Dobrosavlevici fejese szállt a kapu fölé. A félidő második felében felváltva támadtak a felek, ám több gól nem született, így Diószegi László csapata július 22-én, illetve 29-én játszik egyelőre ismeretlen ellenféllel a Konferencia Liga második selejtezőkörében.

A csapattulajdonos-elnök a mérkőzés után meghatódva nyilatkozta a Telekom Sport riporterének: „Azt hiszem, még mindig álmodom! Négy év alatt eljutottunk az európai szereplésig! Az kevésbé lényeges, hogy Konferencia Ligának vagy minek nevezik. Ezek a csodálatos srácok megvalósították az álmomat! Sikerünk titka, hogy egy család vagyunk, a stáb nyugodtan végezheti munkáját, míg mi, vezetők, a pénzt biztosítjuk a játékosok számára. Minden mérkőzésen 300 euró bónusz jár pontonként a fiúknak, a mai mérkőzésért ennek duplája, tehát 1800 euró üti mindenikük markát”.

A napokban egy évvel szerződést hosszabbított tréner, Leo Grozavu így értékelte csapata idénybeli teljesítményét. „Fantasztikus bajnokságot játszottunk még csodálatosabb rájátszással, míg ma európai szereplést érő győzelmet arattunk először a klub történetében! Kiegyensúlyozott, igazi csapatként működő játékoskeret állt rendelkezésemre, és ez csak így sikerülhetett. Nehéz tavaszunk volt, amikor a rengeteg fertőzött miatt mindaz veszélyben forgott, amit ősszel felépítettünk. Ám a fiúk óriásit küzdöttek, és az eredmények nem maradtak el. Emelem kalapom előttük, csodálatosak voltak ebben a bajnoki idényben!”

Sepsi OSK–Viitorul Constanța 1–0 (1–0)

Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, 1100 néző. Játékvezető: R. Petrescu

Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefanescu – Vasvari, Paun (B. Fofana, 68.) – Golofca (Fülöp L., 68.), Dumiter (Achahbar, 53.), Aganovic (Eder González, 87.) – Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu

Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Marcos Pedroso – Matis (Jo Santos, 45.), Artean, Casap (Grameni, 45.) – Ely Fernandes, Chitu, Gradinaru (Tsoumou, 56.). Vezetőedző: Cătălin Anghel Gólszerző: Aganovic (41.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük