Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egymás ellen a bronzéremért

Egymás ellen a bronzéremért Sport

Április 28. és május 1. között Limassol adott otthont az ifjúsági profi nemzetközi karateliga-versenynek. Az év során négy különböző helyszínen rendezték meg a Youth League sorozatot, amely Acapulco, Porec és Velence után érkezett a ciprusi kikötővárosba.

Hirdetés
Hirdetés

Ötvenegy országból 1612 versenyző nevezett a limassoli versenyre, köztük a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztályának öt sportolója. Vass Hunor tanítványai az MTK Budapest színeiben léptek tatamira, és idén is sikerült dobogóra küzdeniük magukat a világ élmezőnyében.

A 16 és 18 év közötti korosztályban elsőként Vitályos Eszter bizonyíthatott a -53 kilogrammos súlycsoportban. Magabiztosan legyőzte ciprusi (4:0) és szlovák (7:2) ellenfelét, akit a kategória egyik nagy esélyeseként tartottak számon. Ezt követően a harmadik körben a német vetélytárs bizonyult jobbnak (0:1). Benkő Zsolt a +76 kilogrammos súlycsoportban az első fordulóban alulmaradt bosnyák riválisa ellen (1:4).

A 14 és 16 év közötti korosztály versenyében a 14. életévét egy nappal korábban betöltő Török Panka a -54 kilogrammos súlycsoportban először görög (10:0), majd lett (2:1) ellenfelét múlta felül. A háromszéki karatékát a kategória esélyese állította meg, így a német vetélytárs jutott a legjobb négy közé (2:7). Az első két versenynapon egyik sepsiszentgyörgyi versenyző sem bizonyíthatott vigasz-ágon, a vasárnap viszont meghozta a várt áttörést.

U14-ben Galiger Szilárd és Péter-Csiki Csanád vágott neki a küzdelemnek, a -40 kilogrammos súlycsoportban 64 karatés tette próbára magát. Mindketten magabiztosan meneteltek, Csanád búcsúztatta koszovói riválisát, majd kikapott az azeri sportolótól (7:1), míg Szilárd maga mögé utasította belga (7:1), olasz (6:0) és jordániai (5:0) ellenfelét, aztán a döntőbe jutásért az azeri a második háromszéki versenyzőt is legyőzte (2:6). Ezzel esély nyílt a vigasz­ágon bizonyítani, Csanád küzdhetett a kisdöntőbe kerülésért, ahol csapattársa, Szilárd várta. Óriási elszántsággal nyert az ír (6:3) és az örmény (1:0) ellen. Kifejezetten ritkaság, hogy egyazon nemzet sportolói egymás ellen küzdhetnek éremért, a meglehetősen kiegyenlített csata együttes találattal indult, majd Szilárd vette át a vezetést, a folytatásban viszont Csanád higgadt maradt, kiegyenlített, és az utolsó másodpercekben pontot szerzett, bebiztosítva a bronzérmet (3:2).

„Török Panka tavalyi aranyérme után ezúttal két versenyzőnk is pontszerzőként zárhatott Limassolban. Szilárd versenyrutinjának és alkatának köszönhetően olyan versenyzőket győzhettünk le, akik komoly kihívást jelentettek. Valakinek dobogóra kellett állnia, tudtam, bármelyikük is legyen az, rádolgozott. Büszkén néztem végig az izgalmas bronzmeccset” – nyilatkozta edzőjük, Vass Hunor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük