Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyetlen dobogófokra a csúcstól

A magyar női sport három rangos csapat-világversenyen szerzett ezüstérmeket, mégpedig úgy, hogy két esetben az aranyérem is elérhető közelségben volt.

A budapesti vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott a döntőben a most még verhetetlennek tartott Egyesült Államok csapatával szemben veszített 7–9-re. Ez a maximum, amit ebből a vb-ből kihozhattak, de eljöhet a revans ideje a 2024-es párizsi nyári olimpián. A magyar hölgyek eredményei a budapesti vébén: az alapcsoportban 35–4 Kolumbiával, 9–10 Olaszországgal, 11–7 Kanadával, a nyolcaddöntőben 23–6 Argentínával, a negyeddöntőben 7–6 Ausztráliával, az elődöntőben 13–12 Hollandiával, a döntőben 7–9 az USÁ-val.

A magyar U19-es női vízilabda válogatott is hasonló eredménysorozatot ért el az izraeli Európa-bajnokságon. Az alapcsoportban 23–4 Németországgal, 14–10 Görögországgal, 43–1 Svájccal, a negyeddöntőben 9–7 Olaszországgal, az elődöntőben 8–4 Hollandiával, a döntőben 8–9 Spanyolországgal, tehát ezüstérem.

A magyar U20-as kézilabda válogatott úgyszintén ezüstérmes lett a szlovéniai világbajnokságon, ebben az eredményben van icipici csalódás. Emellett a norvégok ellen elvesztett döntő (29–31) sportpszichológiai üzenete az, hogy a magyar női kézilabda talán mégsem áll még készen az őrségváltásra, arra, hogy a skandináv országtól átvegye a sportág nemzetközi „uralmát”. A magyar U20-as válogatott elköszönt az utánpótlás korosztálytól és nemzetközi szereplésektől. A csapat a korábbi években U16-os, U17-es és U19-es Európa-bajnok, az U18-as vébéjét a koronavírus-világjárvány miatt törölték (egy másik évjárat volt U18-as világbajnok is). A válogatott az évek folyamán 30 tétmérkőzést játszott, ebből 29-et megnyert, egyet elveszített, ez éppen a legutóbbi vb döntője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük