Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre marad a szünet

Egyelőre marad a szünet Sport

A szükségállapot feloldása után, azaz leghamarabb április második felében folytatódhatnak a hazai labdarúgó-bajnokságok, de más alternatívák után is néznek – közölte kedden Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke.

A FRF vezetője az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedd délutáni videokonferenciáját követően elmondta a járvány miatt Romániában 53 labdarúgó-bajnokság szünetel jelenleg. Ezeket múlt héten március 31-ig felfüggesztette a szövetség, ám miután hétfőn az államfő szükségállapotot rendelt el harminc napra, így annak feloldásáig, azaz április 15-ig érvényben lesz a kényszerszünet.

Hirdetés
Hirdetés

Burleanu bejelentette, a FRF által kijelölt munkacsoport több forgatókönyvön dolgozik, ha a helyzet rosszabbra fordul, elképzelhető, hogy csak június közepén lesznek újra mérkőzések. Az európai szövetség kérése alapján a szezont június végéig kell befejezni, így utóbbi esetben átalakíthatják a bajnokságok lebonyolítási rendszerét. Az élvonalban nyolc forduló maradt hátra a felsőházi, és 12 az alsóházi rájátszásból. A másod- és harmadosztályban egyaránt 14 forduló kell még megrendezni, míg az elődöntőnél járó Román-kupában két dátumra van szükség. Ugyanakkor figyelembe kell venni az I. liga 12., és a másodosztály harmadik helyezettje között játszandó osztályozót is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük