Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy ponttal távozott az OSK

Egy ponttal távozott az OSK Sport

A Sepsi OSK szombaton hátrányból egyenlítve 1–1-es döntetlent játszott az újonc FCU Craiova vendégeként a Ion Oblemenco Stadionban, az élvonalbeli bajnokság 15. fordulójában. Ez volt a sepsiszentgyörgyi gárda nyolcadik pontosztozkodása a szezonban, ezzel pedig a tizenkettedik helyen zárták az alapszakasz odavágó-sorozatát.

Másfél héten belül másodszor csapott össze a rangsorban azonos pontszámmal álló két csapat, a szombati bajnokit megelőzően a Román-kupa nyolcaddöntőjében a háromszékiek 1–0-ra diadalmaskodtak. Csapatunk a kupabeli siker megismétlésének reményében lépett pályára, azonban hiába kezdeményeztek többet, kevés említésre méltó esemény történt a találkozó első felében. Az első veszélyesebb helyzetig 35 percet kellett várni, ekkor Niczuly Roland védte Claudiu Bălan lapos lövését. Az OSK a szünet előtt mutatta meg a foga fehérjét, Achahbar szabadrúgása után Mitrea fejesénél nagyot mentett az ellenfél kapusa.

Térfélcsere után a Sepsi OSK volt aktívabb, González és Bărbuț is helyzetbe került, de lövéseik elkerülték a kaput. Nem sokkal később azonban a házigazdák szereztek vezetést, Bălan a védők mögül kilépve lőtt a hálóba. Nem sokáig tartott az oltyánok gólöröme, alig hat perccel később Achahbar mesterien ívelt Luckassen elé, aki kiegyenlített (1–1). A holland támadó a 66. percben megduplázhatta volna találatai számát, fejese azonban célt tévesztett. A hajrában óvatosan elfocizgattak a felek, egyik csapat sem mert túl sokat kockáztatni a győztes gólért, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés. Az egy-egy ponttal az alapszakasz felénél egyik csapat sem tudott elmozdulni az alsóházból. A Sepsi OSK nyolcadszor játszott döntetlent az idényben, ráadásul idegenben továbbra is nyeretlen, és egyre távolabb kerül a felsőházi rájátszástól.

„Elvesztettünk két pontot. Az igazat megvallva, nem volt egy sikeres mérkőzés. Kevéssel beértük, ennél többre vagyunk képesek. Azt gondolom, a játékosok a Dinamo elleni meccs után úgy vélték, elég, ha kijönnek a pályára, és megvan a győzelem. A hozzáállással, nem a hozzáértéssel van baj. Kár, mert nyerhettünk volna. Sokat kell még javulnunk támadásban. A fiúk meg kell értsék, hogy több odaadásra van szükség részükről. Többre vagyunk képesek, remélem megértik, hogy így nem lehet meccseket nyerni” – nyilatkozta csalódottan Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15. forduló: U Craiova–Sepsi OSK 1–1 (0–0). Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Ovidiu Hațegan (Arad).

Craiova: Popa – Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Sidibe (Ondaan, 72.), Albu (Bauza, 80.), Asamoah, Van Burmen (Raicea, 80.) – Bălan (V. Achim, 72.), Compagno. Vezetőedző: Dan Vasilică. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – González, Păun (Aganovic, 62.), Ștefănescu (Golofca, 61.) – Achahbar (Csuncsukov, 70.), Luckassen (Bojic, 89.), Bărbuț (Askovski, 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Bălan (51.), illetve Luckassen (57.). Sárga lap: Albu (43.), Bălan (49.), Van Durmen (55.), illetve Păun (42.).

A 15. forduló további eredményei: Chindia Târgoviște–Medgyesi Gázmetán 0–1, FC Argeș–FC Botoșani 0–1, Mioveni–Aradi UTA 0–0, Konstancai Farul – Universitatea Craiova 1–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük