Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy pont, egy lépés

Egy pont, egy lépés Sport

Összességében jó eredménynek mondható a Sepsi OSK 1–1-es döntetlenje az Universitatea Craiova otthonában. Az 1–0-lás vezetésre emlékezve lehet ugyan fanyalogni, a győzelem elszalasztását fájlalni, de tény az, hogy az oltyánokhoz állt közelebb a 3 pont megszerzése.

Labdabirtoklásban például megközelítették a kétharmados fölényt, gólhelyzetük is több volt. A román riporterek, krónikások Niczuly Rolandot, az OSK hálóőrét nevezték a meccs emberének, ez is beszédes adalék. A 11-es hárítása (79. perc) mellett volt még 3–4 hasonló bravúrja – no de hát neki ez a dolga, nem először emlegetik a Liga 1 fordulóinak legjobbjai között. Remélhetőleg nem is utoljára.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyot harcolt a Sepsi OSK, ezt is érzékelteti a hat (!) sárgalapos figyelmeztetése (sorrendben Dumitrescu, Păun, Mitrea, Ispas, Fofana, Ninaj), érdekes viszont, hogy a házigazdáknak egy sem jutott. A Sepsi OSK vezető gólját (Fofana) tévéstúdiókban elemezték, lesgyanúsnak véleményezték, sőt, akadt, aki Tunyogi Ferencz partjelző súlyos hibájáról beszélt. Mások azt mondják: ha a Fofanáé lesgól, akkor a Gustavo egyenlítő gólja is az, itt azonban a másik partjelző (Bogdan Gheorghe) számlájára írják. A két gól újabb komoly érvelés a VAR, azaz videóbíró bevezetésére, nem beszélve a teljesen indokolatlanul megadott – és szerencsére Niczuly által kivédett – büntetőről.

A háromszéki csapatnak a krajovai egy pont egy lépés a felzárkózás felé. A Sepsi OSK számára olyan három mérkőzés következik, ahol a 9 pont megszerzésére is van esély: 18-án az UTÁ-val itthon, 25-én a Medgyesi Gaz Metan otthonában, október 2-án a Bukaresti Rapiddal itthon. Lesz két hét szünet a válogatott világbajnoki selejtezői okán, október 16-án folytatható a jó sorozat a Voluntari ellen Sepsiszentgyörgyön, majd 23-án következik egy – elméletileg – nehezebb kiszállás, a Kolozsvári CFR otthonában kell játszani, 30-án pedig jön a Dinamo.

A krajovai mérkőzés sportjegyzőkönyve:

Ion Oblemenco Stadion, 2021. szeptember 13-án, 21 órától

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vladoiu (58. p. Câmpanu), Găman, Constantin (76. p. Conte), Bancu, Gustavo (81. p. Baiaram), Screciu, Nistor, Houri, Koljic (76. p. Fedele), Ivan (81. p. Markovici). Vezetőedző: Laurentiu Reghecampf.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (46. p. Sousa), Mitrea, Ninaj, Dumitrescu (46. p. Ispas), Păun (58. p. Gonzales), Fofana, Arganovic (90+5. p. Stefănescu), Luckassen, Csuncsukov (81. p. Damascan), Bozsics. Vezetőedző: Leo Grozavu.

Játékvezető: Marian Bargu (Fogaras), partjelzők: Tunyogi Ferencz (Zilah) és Bogdan Gheorghe (Bukarest). (bl)

Gólszerzők: Gustavo (32. p.), illetve Fofana (17. p.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások