Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy pont az OSK II-nek

Egy pont az OSK II-nek Sport

Gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi OSK másodcsapata pénteken, a szentgyörgyiek a sereghajtó Barcarozsnyóval nem bírtak hazai környezetben. Először kapott ki bajnokin a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata hazai pályán a 2020–2021-es idényben: szombat délután a Brassói SR 3–2-re verte a céhes városiakat, ezzel a kék-fehérek egy pozíciót vesztettek a III. liga 5-ös csoportjának táblázatán.

Hirdetés
Hirdetés

Támadószellemben lépett pályára a sepsiszentgyörgyi csapat, amely már a 8. percben vezetést szerezhetett volna, azonban Veress Zsombor lövését a vendégek kapusa bravúrral hárította. A házigazdák uralták a meccset, a 47. percben közel álltak a vezető találat megszerzéséhez. Kocsis Norbert jobb oldali beívelése után a középen érkező Sánta Tamás fejjel a csúsztatott kapura, a labda pedig a kapufáról pattant vissza. Nem sokkal később Máthis Mátyás hibázott a befejezésnél, majd Kovács Lóránt szögleténél Berde István kapu fölé továbbított. A piros-fehérek többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényük mégsem érett góllá, a 71. percben Veress próbálkozásánál a keresztléc mentette meg a vendégeket a góltól. A Sepsi OSK szatellitcsapata beszorította ellenfelét, az utolsó negyedórában Mihai Petrescu védte Kocsis fejesét, majd a ráadásban Kovács előtt adódott nagy lehetőség, viszont lemaradt a beadásról, így a sepsiszentgyörgyi csapat négy vereség után szerzett ismét pontot.

III. liga, 5. csoport, 6. forduló: Sepsi OSK II.–Barcarozsnyói Olimpic 0–0. Sepsiszentgyörgy. Vezette: Adrian Frățilă (Vadu Pașii). Sepsi OSK II.: Căpățână – Păun, Berde, Deák, Dumitrescu, Sánta T., Veres (Máthis, 25., Toma, 88.), Kocsis (Ilyés, 82.), Markovic (Sánta L., 82.), Kovács, Veress. Edző: Kulcsár László.

Három tizenegyest is elvégezhették a kézdivásárhelyi mérkőzésen, két alkalommal a vendégek örülhettek eme bírói ítéletnek. A brassóiak kezdték elszántabban a mérkőzést, csakhamar előnyhöz jutottak, miután a 12. percben Gajdó Tamás a tizenhatoson belül szabálytalankodott Horia Popával szemben. A befújt tizenegyest maga a sértett értékesítette (0–1), de Popa állt a labda mögé a 27. percben is, amikor újabb büntetőt ítéltek javukra, miután a KSE másik szélső védője, Pakucs Norbert hibázott (0–2). Az első félidő derekán a kézdivásárhelyiek legnagyobb helyzetét Becze hagyta ki kapussal szemben az esőáztatta pályán.

A második játékrészben egy szöglet után Gazda fejelt kevéssel mellé, de ezt követően, akárcsak az első félidőben, visszavette az irányítást a vendég együttes, és csakhamar tovább növelte találatainak számát, Firat lesgyanús szituációból volt eredményes (0–3). A KSE nem tudott érdemben válaszolni, a csereként beálló Popa ziccert hibázott, Tankó lövését pedig védte a kapus. A 66. percben aztán megtört a jég, a KSE is büntetőhöz jutott Kanyó buktatásáért, Tankó Zsolt pedig könnyedén értékesítette azt (1–3). A szépítő találat után vérszemet kapott a kék-fehér mezes gárda, azonban nem tudtak igazán veszélyesek lenni az ellenfél kapujára, mígnem a hosszabbításban Tankó beállította a 2–3-as végeredményt.

Kézdivásárhelyi SE – Brassói SR Municipal 2–3 (0–2). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Aelenei Ciprian (Jászvásár). KSE: Bunduc – Pakucs, Damian, Tankó, Gajdó T. (Zsombori, 80.), Gazda, Gáll (Vasiloiu, 69.), Mojzi, Gajdó G. (Kanyó, 54.), Becze (Solovăstru, 54.), Bandi (Popa E., 54.). Edző: Purguly Árpád. Gólszerzők: Tankó Zsolt (66. – büntetőből, 90+2.), illetve Horia Popa (13., 28. – mindkettőt büntetőből), Firat Cenk (49.).

A 6. forduló további eredményei: Astra 2–Brassói Tâmpa 1–2, Brassói Corona–Székelyudvarhely 1–0, Blejoi–Plopeni 3–2.

 

Az5. csoport rangsora:

  1. Corona 6      5      1      0      15–4        16
  2. Brassói SR 6      4      1      1      14–8        13
  3. Blejoi 6      4      1      1      12–10      13
  4. Kézdi SE 6 3      1      2      10–9        10
  5. Udvarhely 6      2      1      3      9–6  7
  6. Astra 2 6      2      1      3      12–10      7
  7. Plopeni 6      2      0      4      8–13        6
  8. Tâmpa 6      2      0      4      5–16        6
  9. Sepsi OSK 2 6      1      1      4      5–10        4
  10. Barcarozsnyó 6 0      3      3      3–7  3
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük