Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy pont az OSK fiataljainak

Egy pont az OSK fiataljainak Sport

A felsőházban érdekelt Sepsi OSK II. a Barcarozsnyói Olimpic ellen elért döntetlennel zárta idénybeli utolsó hazai mérkőzését. Az alsóházban szereplő Kézdivásárhelyi SE a hajrában szenvedett vereséget a kiesés ellen küzdő, utolsó előtti Brassói SR vendégeként a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának 8. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK II. vezetőedzője, Andrási Alexandru többnyire azokat a játékosokat küldte pályára Barcarozsnyó ellen, akik csütörtökön a 19 év alatti Román-kupa döntőjében játszanak. A fiatal sepsiszentgyörgyi csapat jól kezdett és már a 11. percben előnybe került: Bende Bence szögletből ívelt középre, Claudiu Ianău pedig, a védők gyűrűjéből kiemelkedve, a kapuba bólintott (1–0). Hamar érkezett a vendégek válasza, a 15. percben a bizonytalankodó védelmet még kisegítette Niczuly Rajmond, azonban a fiatal kapus röviden szabadított fel, a labda Diego Alupoaie elé került, aki a bal felsőbe lőtt (1–1). Ezt követően is a házigazdák akarata érvényesült, több helyzetet kidolgoztak, viszont Sergiu Șerban lehetőségét Petrescu hárította, Nistor Ákos szabadrúgása kevéssel elkerülte a bal felsőt, majd Iustin Grigore próbálkozását tolta szögletre a hálóőr. Szünet után is a szentgyörgyiek játszottak mezőnyfölényben. Grigore az 55. percben közel járt a gólszerzéshez, nem sokkal később pedig a csereként beállt Vlad Toma egyéni akció végén lőtt mellé. A háromszéki együttes támadásaiból az utolsó félórában hiányzott az átütő erő, a cserék sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Újabb találat már nem született, a csapatok osztoztak a pontokon. Az utolsó fordulóban annak a Pucioasának lesz a vendége az OSK II., amely a Székelyudvarhelyi FC-től szenvedett 8–1-es vereséget.

  1. Liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: Sepsi OSK II.–Barcarozsnyói Olimpic 1–1 (1–1).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Cristian Anghelina (Câmpulung Mușcel). Sepsi OSK II.: Niczuly – Hamciuc, Ianău, Mitu, Bălănucă (Tusa, 46.), Rența, Grigore, Nistor (Horciu, 75.), Bende (Uja, 46.), Șerban (Veress, 65.), Kocsis (Toma, 46.). Edző: Andrási Alexandru. Barcarozsnyó: Petrescu – Suciu (Dumitrovici, 65.), Ghetu, David, Rusu, Vîrlan, Drugă, Alupoaie (Babei, 69.), Solovăstru, Staicu, Ciopo (Argăseală, 82.). Edző: Lucian Petre. Gólszerzők: Ianău (11.), illetve Alupoaie (15.). Sárga lap: Grigore (84.), illetve Alupoaie (10.), Drugă (57.).

A playoff állása: 1. Székelyudvarhely 62 ponttal, 2. Pucioasa 50, 3. Barcarozsnyó 35, 4. OSK II. 34.

Nem termett babér idegenben a Bunduc – Fábián, Tankó, Dobozi, Gajdó, Gazda, Gáll, Bandi, Sánta, Szőcs, Pakucs kezdővel felálló KSE-nek, amely emberhátrányban egygólos vereséget szenvedett Brassóban. A kézdiek jó első félidőt játszottak, több lehetőségük is volt a gólszerzésre, azonban Bandi, Pakucs és Gajdó is elpuskázta helyzetét, ez pedig a későbbiekben három pontjába került a csapatnak. A kiesés elkerüléséért küzdő brassóiak mindent bevetettek a győzelem érdekében, a sportszerűtlen megmozdulásoktól sem riadtak vissza. A céhes városiak egészen a 79. percig ellenálltak a nyomásnak, ekkor azonban Fábián Róbert megkapta második sárgáját, így emberhátrányba került a KSE. A végjátékban jött a kegyelemdöfés, a 89. percben a játékvezető tizenegyest ítélt amiatt, hogy Pakucs szabálytalankodott Răchișan ellen, a büntetőt Vlad Olteanu értékesítette, ezzel a SR megnyerte a mérkőzést. A kézdivásárhelyiek a következő fordulóban a Hermannstadt II. otthonába látogatnak.

Playout, a 8. forduló eredményei: Brassói SR – KSE 1–0, Blejoi–Hermannstadt II. 3–1, Kids Tâmpa–Plopeni 1–0. Az állás: 1. Blejoi 35 ponttal, 2. KSE 32, 3. Plopeni 31, 4. Hermannstadt II. 30, 5. SR 29, 6. Kids Tâmpa 23.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 16., 12:22
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Babér csak akkor terem ha megdolgoznak érte. Kézdin ilyen gyenge csapat nem volt nagyon-nagyon rég. Lehet etetni a népet, hogy a játékvezetők igy, az ellenfél játékosai úgy, de hála az internetnek, a mérkőzéseket lehetett látni. Ez a csapat nem játszik semmit, hátul 2-3 passz, aztán hosszan előre az ellenfélnek. Úgy néz ki az utolsó fordulón dől el minden, ha kiesünk, megérdemeljük a sorsunkat.