Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy korszak lezárult

Egy korszak lezárult Sport

Hétfőn délelőtt közös megegyezéssel távozott az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Valentin Suciu. Azóta kiderült, a sepsiszentgyörgyi szakembert a klub szakmai igazgatója váltja a kispadon.

Mint ismert, az FK Csíkszereda szombaton hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a Brassói FC-vel, emiatt lemaradt a 2. Liga felsőházi rájátszásáról. Ezt követően váltak el a csapat és Valentin Suciu útjai. A 41 éves vezetőedző 2018 januárjában érkezett a klubhoz, ahol kezdetben a tizenhét év alattiakkal foglalkozott, majd a 2018–2019-es idény előtt vette át a felnőtt együttes irányítását. Vezetésével az FK fennállása eddigi legnagyobb sikereit érte el, 2018-ban a Román-kupa nyolcaddöntőjében hosszabbítás és büntetőrúgások után győzött az FC Dinamo ellen, majd szintén ebben a szezonban kiharcolta a másodosztályba jutást, tavaly pedig az ötödik helyen végzett a felsőházban. Ezt megelőzően 2013 és 2017 között a Sepsi OSK kispadján ült, a piros-fehér mezeseket a másodosztályban és az élvonalban 49 mérkőzésen vezényelte.

Hirdetés
Hirdetés

„Sajnálom, hogy nem sikerült, sajnálom a szurkolókat, mert nagyon bíztak bennünk, itt voltak, buzdítottak, ami tőlük tellett, mindent megtettek. Én azt kívánom, hogy tartsanak ki a csapat mellett jóban-rosszban, és ahogy mondják, a nehéz pillanatokban kell segíteni, nemcsak akkor kell a játékosokat vagy a klubot szeretni, amikor a csúcson vannak” – fogalmazott Suciu Valentin búcsúnyilatkozatában.

Helyét az 55 éves Dican Ferenc veszi át, aki eddig a felnőtt csapatért felelős szakmai igazgatóként dolgozott. Hétfőn egyébként kisorsolták a 2. Liga felső- és alsóházi rájátszásának menetrendjét, az alsóház A csoportjában érdekelt FK Csíkszereda a hétvégi első fordulóban szabadnapos lesz, a csíkiak legközelebb április elején lépnek pályára, amikor a Temesvári Polit fogadják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük