Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy-két edzőmeccs belefér

Egy-két edzőmeccs belefér Sport

Június közepén folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság – erősítette meg pénteken Răzvan Burleanu, a román szövetség (FRF) elnöke, aki ugyanakkor azt is közölte, a június 1-je után kezdhetik újra a csoportos edzéseket, és ezután közel két hét áll a rendelkezésükre, hogy felkészülési mérkőzéseket játszanak.

„Jelenleg a kluboknak az edzőtáborban be kell tartaniuk az egészségügyi óvintézkedéseket. Be kell bizonyítaniuk, hogy tartani tudják magukat ehhez a tervhez, és várják az engedélyt, hogy június 1-jétől elkezdhessék a csoportos edzéseket. Ezután következnek a felkészülési mérkőzések, majd június 13-tól újra szeretnénk kezdeni a bajnokságot, első körben természetesen nézők nélkül” – nyilatkozta Burleanu. A szövetség elnöke kijelentette, a jelenlegi körülmények között elengedhetetlen a mérkőzések zárt kapuk mögötti megrendezése, de reméli, ezt a korlátozást minél hamarabb feloldják. „Ez csak rövid távú megoldás lehet, és egyáltalán nem olyan variáns, amely a labdarúgás jövőjét meghatározza.”

Hirdetés
Hirdetés

A rájátszás alsó- és felsőházában 8, illetve 12 forduló van még hátra; legutóbb március 6–9. között rendeztek meccseket. A felsőházban a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR-nek négypontos előnye van a FCSB-vel és Krajovával szemben, míg az alsóházban a Viitorul és a Sepsi OSK áll az első két helyen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük