Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapot kell várni

Egy hónapot kell várni Sport

A legoptimistább forgatókönyv szerint is még legalább egy hónapot kell várni a labdarúgó I. liga újraindulására – közölte szerdán Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszter. A tárcavezető szerint az érintett csapatok kérték, hogy legalább négy hetes edzőtábor előzze meg a hivatalos mérkőzéseket.

Ionuț Stroe úgy fogalmazott: amennyiben nem lesznek fertőzésgócok az országban, akkor június 15 körül újrakezdhetik a március közepén félbeszakadt bajnokságot. „Nem szeretnék túlságosan belemenni az újraindulás dátumába, mert sok tényezőtől függ. Az biztos, hogy a csapatok 4 hetes edzőtáborozást kértek, és hogy eleget kell tenni az UEFA elvárásának, miszerint a bajnokságot július 20-ig be kell fejezni, mert ekkor véglegesítik az európai kupasorozatokban szereplő csapatok listáját” – nyilatkozta a miniszter. 

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, az élvonalbeli rájátszás alsó- és felsőházában 8, illetve 12 forduló van még hátra; eddig két-két játéknapon vannak túl a csapatok, legutóbb március 6–9. között rendeztek meccseket. A felsőházban a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR-nek négypontos előnye van a FCSB-vel és a Krajovai Universitateával szemben, míg az alsóházban a Viitorul és a Sepsi OSK áll az első két helyen, a legfőbb kiesőjelöltek pedig Voluntari, Târgoviște és Clinceni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük