Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelemre a döntőtől

Egy győzelemre a döntőtől Sport

Másodszor is jobbnak bizonyult a Sepsi-SIC a Konstancai Phoenix alakulatánál, a címvédő sepsiszentgyörgyiek a csütörtöki szorosabb párbaj után pénteken alaposan rászámoltak a tengerpartiakra a női kosárlabda élvonal elődöntőjében.

A zöld-fehérek ma 18 órától idegenben zárhatják le az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot. A KSE ellenben hátrányba került a Marosvásárhelyi Siriusszal szembeni helyosztón.

A csütörtöki „főpróba” után pénteken már minden olajozottan működött a Sepsi-SIC játékában a vendég Konstancai Phoenix ellen, a Mikes-csapat magabiztos diadalt aratott, így már csak egyetlen lépés választja el a bajnoki döntőtől – és a hőn áhított céltól: a hatodik bajnoki címtől.

Hirdetés
Hirdetés

A címvédő villámrajtot vett a pénteki mérkőzésen, a zöld-fehér mezesek Ghizilă két, Pasic egy triplájával indítottak, majd Fraser folytatta a pontgyártást, így ötpercnyi játék után már 13–0 állt az eredményjelző táblán. Miroslav Popov megpróbálta felrázni tanítványait, azonban erejükből csupán három kosárra futotta, a sepsiszentgyörgyiek viszont még rátettek egy lapáttal, és tizenöt pontos előnnyel zárták az első negyedet (21–6). A második szakaszban azonban megváltozott a játék képe, a Phoenix 2–9-es rohammal kezdett (23–15), Pasic és Fraser ugyan kitartóan termelték a kosarakat, ám ez kevésnek bizonyult, mivel a konstancai lányok Hinriksdottir és Voica-Nagy vezérletével felzárkóztak hét pontra (37–30).

A harmadik szakaszban a sepsiszentgyörgyiek nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre, de támadásban is a Sepsi-SIC akarata érvényesült. Pasic és Ghizilă felváltva szórták a pontokat, eredményes játékának köszönhetően a házigazda megnyugtató előnyre tett szert. A 63–39-ről kezdődő zárószakaszra már eldőltek a lényegi kérdések, Zoran Mikes pihentette kulcsjátékosait, több lehetőséget adva a fiataloknak. Magabiztos siker lett a vége, a Sepsi-SIC-nek már csak egy győzelemre van szüksége ahhoz, hogy bejusson a fináléba. Erre ma 18 órától lesz lehetősége a tengerparti városban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, elődöntő, 2. mérkőzés: Sepsi-SIC–Konstancai Phoenix CSU 75–56 (21–6, 16–24, 26–9, 12–17). Sepsi-SIC: Fraser 16, Pasic 15/3, Ghizilă 13/6, Jones 1, Pop. Cserék: Raber 11/3, Wallace 9/3, Podar 5/3, Croitoru 3, Cătinean 2, Nemes, Botos. Edző: Zoran Mikes. Phoenix CSU: Rosten 15, Hinriksdottir 10, Voica-Nagy 8/6, Vega 7/3, Mititelu 5. Cserék: Petrof 3/3, B. Fota 4, Beldian 1, D. Fota 3/3, Robotin Auier, Ion. Edző: Miroslav Popov.

A másik elődöntőben: Szatmárnémeti VSK–Aradi FCC Baschet 73–77. A párharcban az Aradi FCC 2:0-ra vezet.

Az 5. helyért versenyben levő KSE a végjátékban maradt alul a Marosvásárhelyi Siriusszal szemben a két nyertes meccsig tartó rájátszásban. A szombat esti kézdivásárhelyi mérkőzést jobban kezdték a vendégek, de előnyük rövid ideig tartott, a kék-fehérek ugyanis hamar rendezték soraikat, és az első negyed végére kilencpontos előnyt alakítottak ki (21–12). A második szakasz nem úgy sikerült a hazaiaknak, ahogy kellett volna, a sok hibával játszó KSE előnye elolvadt, a vendégek a jó formában kosarazó Rebecca Lipovan jóvoltából három pontra felzárkóztak (29–26). Térfélcsere után a vendégek átvették a vezetést (31–32), a kézdiek azonban nem hagyták magukat, Debreczi Iringó jó játékával újfent állva hagyták a marosiakat (45–35). Az utolsó negyed bőven tartogatott izgalmakat, a Sirius Ruth Sherrill pontjaival 50-nél kiegyenlített. A KSE Welch Coleman kétpontosával még visszavette az előnyt, de Ljubinec a következő támadásnál válaszolt erre, és csapata büntetődobásokkal bebiztosította a győzelmet. A két nyert mérkőzésig tartó párharc második találkozóját kedden 18 órától rendezik Marosvásárhelyen. A továbbjutó a CSM Alexandria–Kolozsvári U párosítás győztesével játszik az ötödik hely megszerzéséért.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, 5–8. helyek, 1. mérkőzés: Kézdivásárhelyi SE–Marosvásárhelyi Sirius KK 54–57 (21–12, 8–14, 16–9, 9–22). KSE: Welch Coleman 16, Debreczi 13, Corda 11/6, Lewis 7, Taylor 4, Bara Németh 3. Játszott még: Domokos. Edző: Ljubomir Kolarevic. Sirius KK: Lipovan 22/12, Ljubinec 12, Sherrill 11/3, Cortez 5, Czimbalmos 4, Chiș 3. Játszott még: Feiseș, Badi. Edző: Popa Carmin.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük