Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség Sport

A Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata két nap leforgása alatt két bajnokit is lejátszott hazai palánk alatt az I. ligában, felemás sikerrel. A kék-fehér mezesek számára szombaton könnyed ujjgyakorlatot jelentett a vendég Szatmárnémeti leiskolázása, viszont vasárnap nehezebb dolguk volt a rutinosabb Temesvár ellenében.

Nem volt nehéz dolga a KSE-nek szombat délután a 3. csoport sereghajtója ellen, a még nyeretlen Szatmárnémeti VSK jórészt 16 évesekből álló csapattal állt fel. Egyetlen percig sem volt kérdéses a győztes kiléte, csupán a különbség nagyságára lehetett tippelni, ennek megfelelően Kolarevic edző minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra. Végeredmény: KSE–Szatmárnémeti VSK 80-22 (19-3, 23-9, 22-6, 16-4). KSE: Kovács 14 pont, Csurulya 9/3, Debreczi 10, Holinka 6, Bartók 6, Biszak 12, Bölöni 4, Incze 12, Czimbalmos 3, Csíki 4, Istók.

Vasárnap délelőtt már rangos ellenféllel szemben vették fel a kesztyűt a kézdivásárhelyiek, ennek megfelelően megilletődve kezdtek a két felnőtt válogatott és egy idegenlégióst felvonultató temesváriakkal szemben. A vendégek az első tíz perc végére már hat ponttal vezettek. Gyenge dobóformát fogtak ki a hazai lányok, Kolarevic edző több cserével is próbálkozott, hátha elkapnák a ritmust a kék-fehérek, hiába. A harmadik negyed 27-24-es vendégvezetéssel és egy szerencsétlen sérüléssel indult, Voloncs Orsolya után Csurulya Helga is kidőlt a csatasorból. A KSE innentől taktikát váltott, az agresszív egészpályás letámadás eredményesnek bizonyult, két pontra felzárkóztak a zárószakasz előtt. A végjáték csak azért nem sikerült izgalmasabbra, mert a játékvezetők kéretlenül beleavatkoztak, 3 perccel a vége előtt, egy állítólagos szándékos személyi hiba miatt kiállították Bölöni Noémit, akinek ez volt a második faultja, így a mindkét irányítóját elveszítő KSE hétpontos vereséget szenvedett. Végeredmény: KSE – Temesvári SCM 2 52-59 (12-18, 12-9, 14-13, 14-19). KSE: Kovács 6 pont, Csurulya 1, Debreczi 10/6, Holinka 11/9, Bartók 2, Biszak 5, Bölöni 7/3, Incze 2, Czimbalmos 4, Csíki, Istók. Edzők: Ljubomir Kolarevic és Minescu Ioan. Temesvár: Stoiedin A. 21, Young 14, Ardelean 6, Popa 9/3, Ivaschescu 5, Mita 1, Pine 2, Bota 2, Spier. Edző: Gavrila Veronica.

– A Szatmárnémeti elleni játékhoz kevés hozzáfűznivalóm van, sima edzés volt számunkra, míg Temesvár ellen teljesen más volt a helyzet. Amit én hiányoltam, az az energikus játék, erőtlenek voltunk. Tekintetbe kell vegyük, hogy fiatal a csapat, lépésenként fejlődünk, jó tapasztalatot jelent minden mérkőzés. Nem keresek kifogásokat, de elégedetlen vagyok a játékvezetéssel. Nyugati ellenfeleink vannak, Temesvár, Arad, Kolozsvár, Nagyvárad, és bárhova megyünk ottani bírók fújnak ellenünk, most meg itthon is. Nem kérek játékvezetői segítséget, csupán azt, hogy legyenek igazságosak – fogalmazott meccs után Ljubomir Kolarevic.

A KSE pénteken az alapszakasz utolsó fordulójában Szatmárnémetiben mérkőzik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük