Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség Sport

Egy győzelem és egy vereség a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapatának hétvégi mérlege, az újonc szombaton 4–1 arányban nyert a Bukaresti Steaua ellen, majd vasárnap nyolcgólos vereséget szenvedett a fővárosiaktól a Deme László Műjégpályán. A narancs-kék mezesek vasárnap 18.30-tól a Gyergyói HK otthonában lépnek jégre, majd december 12-én az Erste Liga-címvédő Csíkszeredai Sportklub látogat Kézdivásárhelyre.

A szombati összecsapás első harmadában nem bírt egymással a háromszéki és a bukaresti csapat, László Arnold és Adorján Örs kapuja is érintetlen maradt. A folytatásban azonban pontosabban céloztak az Ágyúsok, aminek eredményeképpen a 26. percben Antal Alfréd átadását Gecse Olivér küldte a hálóba (1–0). A záró felvonásban felpörögtek az események, a 46. percben egy emberelőnyt kihasználva Szabó Dávid találatával kiegyenlített a Steaua, viszont alig tizenhat másodperc múlva érkezett a háromszékiek válasza, Szergej Pajor előkészítését követően Biró Ottó ismét vezetéshez juttatta a székelyföldi együttest (2–1). Nem sokkal később az Ágyúsok is kihasználták emberelőnyüket, Roth Zoltán passzából Biró Mátyás köszönt be (3–1). A 49. percben Ilyés Tamás átadását Gecse Olivér értékesítette, beállítva a 4–1-es végeredményt, egyben bebiztosítva az Ágyúsok idénybeli ötödik győzelmét.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap már nem tudták ugyanezt a teljesítményt megismételni az Ágyúsok, rémálomszerűen alakult számukra a találkozó. A vendégek már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert, mindkétszer Vladiszlav Misznikov volt eredményes (0–2). A folytatásban sem tudtak magukra találni a kék-narancs mezesek, ellenben a fővárosiak ontották a gólokat, a második felvonás végére már hétgólos hátrányba kerültek Pelle Torstensson tanítványai (0–7). Az utolsó harmadban sem sikerült megszerezni a szépítő találatot, ellenben a Steaua újból betalált, a házigazdák meglepően súlyos vereséget szenvedtek (0–8).

Ez volt a Háromszéki Ágyúsok idénybeli negyedik veresége, a klub közösségi oldalán közzétett közlemény szerint, levonják a tanulságot belőle. „Nem akarjuk megmagyarázni! Sem fáradtságra hivatkozni, sem sérülések miatt panaszkodni. Ezek is mi vagyunk. Levonjuk a tanulságot, és talpra állunk! Rendezzük sorainkat és továbbra is becsületes munkát végzünk, hogy tiszta legyen a lelkiismeretünk” – ígérték.

Eredmények: Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 4–1 (gólszerzők: Gecse Olivér 26., 52., Biró Ottó 46., Biró Mátyás 49., illetve Szabó Dávid 46.), Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 0–8 (gólszerzők: Vladiszla Misznikov 8., 16., Tivadar Gorbea 21., Kiril Polozov 28., Robert Timaru 30., Danil Martinov 36., Bairas Abdullin 38., 59.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük