Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edzőváltás a piros-fehéreknél

Edzőváltás a piros-fehéreknél Sport

Tegnap hivatalossá vált, végleg elválik a Sepsi OSK és Eugen Neagoe útja, a klub vezetősége közös megegyezéssel bontott szerződést a vezetőedzővel és a szakmai stáb több tagjával. A csapat irányítását átmenetileg Marin Barbura és Kulcsár Lászlóra bízták. A bajnoki idényből még három forduló van hátra, a csapat szombaton 21 órától a Viitorul otthonában játszik.

Tegnap délben Diószegi László klubtulajdonos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak az oltyán szakemberrel, aki 2017 őszén ült le a Sepsi OSK kispadjára, és a kiesőjelölt csapatból a szezont kilencedik helyen záró együttest faragott, illetve a jelenlegi idényben bejuttatta a felsőházi rájátszásba. Eugen Neagoe mellett távozik a klubtól Sebastian Moga másodedző, Marius Dima erőnléti edző és Florentin Rădulescu kapusedző is.

– Nagyon nehéz nap ez a mai a klubunk életében, mert sokat köszönhetünk Neagoe úrnak, többek között azt, hogy az idényt legrosszabb esetben is a hatodik helyen zárja a csapat. Szeretném megköszönni neki és stábjának mindazt, amit a klubért tettek, és sok sikert kívánok nekik! Az utóbbi időszak eredménytelensége vezetett ehhez a döntéshez, barátilag váltunk el. December óta mintha kicserélődött volna a csapat, ennél sokkal, de sokkal többet vártunk el, úgy éreztem, muszáj valamit lépni, mert különben még mélyebbre süllyedünk, és elveszítjük a csodálatos szurkolótáborunkat – részletezte Diószegi László.

Hirdetés
Hirdetés

A klubtulajdonos kiemelte, a 2011-es alapítás óta Eugen Neagoe a harmadik edző, aki a csapatot irányította, tehát nem lehet azzal vádolni a piros-fehéreket, hogy túl gyakran cserélgetnék a szakvezetőket.

– Az edzők életében vannak ilyen, kevésbé kellemes pillanatok is. Úgy gondolom, csodálatos dolgokat vittünk véghez együtt, a csapat történelmet írt az élvonalban eltöltött első két évben. Köszönöm mindenkinek, akivel együtt dolgoztam, illetve köszönöm a szurkolóknak is, hogy mellettünk álltak, még akkor is, ha néha csalódottan mentek haza a stadionból. De büszkék lehetnek a csapatra, mivel nem könnyű újoncként a 9. helyen végezni, illetve a második I. ligás szezonban bejutni a legjobb hat közé. 26 fordulón keresztül remekül menetelt a csapat, aztán a rájátszásban a sok sérülés, a szűk keret rányomta bélyegét a teljesítményünkre, de ne feledjük, mi foglalkoztattuk a legkevesebb játékost az összes élvonalbeli csapat közül – összegzett Eugen Neagoe, aki azt állította, egyelőre nem tudja, hol folytatja edzői pályafutását, bár a sajtós berkekben már úgy hírlik, a Krajovai U-hoz megy.

Helyét a kispadon az U17-es csapatot irányító Marin Barbu veszi át a bajnokság hátralevő részében.

– Elbeszélgettem a játékosokkal, elmondtam nekik, nem azt várom el tőlük, hogy megnyerjük a hátralevő három meccset, hanem azt, hogy szántsák fel a pályát, magukért és a közönségért. Ilyen csodálatos szurkolótábor nem sok van az országban, a focinak akkor van varázsa, ha vannak nézők. Az utóbbi időben megcsappant a nézőszám, mert nem azt a focit játszottuk, amit sokan elvártak tőlünk. A felsőházba jutás fantasztikus teljesítmény, de megnyugtatok mindenkit, nem ez lesz a csapat életében a csúcspont, nagyon komolyan vesszük az új edző személyének, illetve a leendő játékosoknak a kiválasztását. Tíz játékosnak lejár a szerződése, de most több idő jut a csapatépítésre, körültekintően fogunk eljárni, és a legnagyobb kitétel az lesz a futballisták kiválasztásánál, hogy ne csak a lábukkal, hanem a szívükkel is legyenek itt – tette hozzá Diószegi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 4., 6:10
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Igen, a román focihoz képest nem váltogassák gyakran az edzőt. De vajon Becali hoz kell merni magunkat? Vajon ha egy csapat rossz perióduson megy át akkor a jó edző már nem jó edző? A játékosok legyének a szívükkel itt, bla bla de ha rossz perióduson mennek át akkor repülnek. Kedves Diószegi úr, amíg „jó volt a sex” addig jó volt Neagoe, utána pedig barátként kirúgtak. Hol van itt a szerelem?

  • User
    Dátum: 2019. május 5., 10:29
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Edző váltás ide oda míg a játékosok fizetnek a trénernek egy bizonyos % a fizetésükből hogy csak játszhassanak akkor miről beszélünk.

  • User
    Dátum: 2019. május 6., 7:10
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Suciu-t is így penderítették ki anno, nem számít a múltbeli teljesítmény. A foci egy üzlet, már rég nem sport, talán megértik ezt is a szentgyörgyi szurkolók.