Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edzőtábor a fallabdázóknak

Edzőtábor a fallabdázóknak Sport

Július 11–21. között tizenhat résztvevővel zajlott a Nemzetközi Junior Squash Nyári Fallabda Edzőtábor, amelyet a Kovászna Squash SKE és a Huni Squash School közösen szervezett Csíkszeredában.

 

A tábort két részletben bonyolították le, az első öt napon a kezdő, a második öt napon pedig a haladó gyerekek mélyíthették el tudásukat. A kezdőkkel Bara Hunor edző foglalkozott, míg a haladó gyerekek edzője a szegedi Squash Club vezetőedzője, Hoffmann Peter volt. Hoffmann már több mint nyolc hónapja folyamatosan segíti szakmai tanácsaival Bara Hunort és a Kovászna Squash SKE ifjúsági játékosait.

A kezdő gyerekek napi kétszeri edzéssel gyakoroltak, emellett minden nap más-más sportolási lehetőséget próbálhattak ki szórakozásképpen szabadidejükben, úgymint a foci, a pentanque, az úszás, hegyre való felszaladás, vagy éppen sétáltak a város központjában felállított „sportparkban”.

A haladók már napi háromszori edzéssel készültek, reggel úszással indítottak a városi uszodában, majd délelőtt és délután is gyakoroltak. Szabadidejükben petanque-oztak, sétáltak a városban és billiárdoztak.

Az edzőtábor jellegzetes szabálya jól bevált ezúttal, a gyerekeknek nem szabadott magukkal vigyenek semmilyen elektromos kütyüt, a telefonokat leszámítva, de azokat is csak napi két órára kapták kézhez.

– Sikeresnek mondhatom a tábort, mivel mind a kezdő, mind a haladó gyerekek keményen dolgoztak azért, hogy minél többet tanuljanak és fejlődjenek ebben a viszonylag új sportágban. Hoffmann Peter segítsége is hatékonynak bizonyult, hiszen a standard módszerek mellett új és nagyon hasznos módozatokat is mutatott és tanított nekünk. A továbbiakban is együttműködünk. Augusztus közepére tervezzük a következő edzőtábort, amely Szegeden lesz Péter vezetésével, ahol az ottaniak társaságában folytatjuk az elkezdett alapozást.

A tábort Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és a Kovászna Megye Tanácsa támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük