Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edzőmeccs és villanyfény

Edzőmeccs és villanyfény Sport

A Krajova–Jászvásári Poli közti gólnélküli döntetlennel zárult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitóköre, amely arról marad emlékezetes, hogy a két újonc, Nagyszeben és Călărași egyaránt győzelemmel köszönt be. Előbbi különösen fájó a háromszékieknek, ugyanis Hermannstadt épp a Sepsi OSK kárára mutatkozott be győztesen az I. ligában.

 

Meglepetésekben nem volt hiány az élvonalbeli pontvadászat első körében, ugyanis az esélyesebb együtteseket alaposan megtréfálták gyengébbnek hitt ellenlábasaik. A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a kupagyőztes Krajova is leikszelt, a FCSB vereséget szenvedett az Astra Giurgiu vendégeként, a frissen feljutott Dunărea Călărași nyerni tudott az FC Viitorul vendégeként, és a szintén újonc Hermannstadt Blănaru 11. percben esett góljával megverte a Sepsi OSK-t. A rangsort a fővárosi Dinamo és a Medgyesi Gázmetán vezeti egyelőre, és valószínűleg még eltelik pár forduló, amíg kialakulnak az erőviszonyok a bajnokságban.

Ami biztos, az, hogy a Sepsi OSK számára nem ígérkezik sétagaloppnak a következő öt forduló sem, vasárnap például Krajova látogat a szemerjai stadionba, majd sorrendben az Astra, Jászvásár, a FCSB és Botoşani következik. Az összecsapást előkészítendő, ma 11 órától a III. ligában érdekelt FK Csíkszereda ellen játszik felkészülési mérkőzést az OSK. A találkozó helyszíne a sepsiszentgyörgyi stadion edzőpályája.

Jó hír továbbá, hogy működőképes a stadion világítóberendezése, így amennyiben szükséges, akár villanyfénynél is rendezhetik az oltyánok elleni vasárnapi, kora esti találkozót. A klub vezetőségének tájékoztatása szerint 400 ezer euróba került a beruházás.

A csapat főtámogatója, Diószegi László tegnap közösségi oldalán mondott köszönetet azért, hogy fénybe borulhat a stadion.

– Meg szeretném köszönni ezt a csodálatos ajándékot, elsősorban a Dunaszerdahelyi DAC tulajdonosának, Világi Oszkár úrnak, aki nekünk ajándékozta a világító oszlopokat, égőket, lámpatesteket, egyszóval az egész berendezést. Nélküle most nem lett volna lehetőség esti mérkőzésekre! Az összetartozást mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Ferencváros meg a Népstadion székeit a DAC izzói világítják meg a Sepsi OSK stadionban. Ezt soha senki nem tudja elvenni tőlünk, ez több mint barátság – fogalmazott Diószegi.

Labdarúgó I. liga, 1. forduló: Kolozsvári CFR–FC Botoșani 1–1, FC Hermannstadt–Sepsi OSK 1–0, Astra Giurgiu–FCSB 1–0, Viitorul–Dunărea Călărași 0–1, Dinamo–Voluntari 2–1, Medgyesi Gázmetán–Concordia Chiajna 2–1, Krajova–Jászvásári Poli 0–0.

A 2. forduló programja: pénteken 21 órától FC Botoșani – FC Hermannstadt; szombaton 18 órától Dunărea Călărași – Kolozsvári CFR, 21 órától Jászvásári Poli – Astra Giurgiu; vasárnap 18 órától Sepsi OSK – Krajovai U, 21 órától FCSB – Dinamo; hétfőn 18 órától FC Voluntari – Medgyesi Gázmetán, 21 órától Concordia Chiajna – FC Viitorul. A mérkőzéseket a Look TV / Plus, Digi Sport és Telekom Sport tévéadók közvetítik élőben.

A Sepsi OSK értesíti szurkolóit, hogy a bérlet- és jegykibocsátó ügynökség hibájából csak július 27-én, pénteken 9 órától kezdődik a klub székhelyén a 2018–2019-es idényre érvényes bérletek kibocsátása. Ezzel párhuzamosan kezdik árusítani a Krajova elleni mérkőzésre szóló jegyeket is. A klub munkatársai péntektől kezdődően 9–17 óra között állnak az érdeklődők rendelkezésére, szükség esetén vasárnap is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások