Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edward Iordănescu marad a román labdarúgó-válogatott edzője

Edward Iordănescu marad a román labdarúgó-válogatott edzője Sport

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség (FRF).

Erről a FRF végrehajtó bizottsága döntött, miután hétfői ülésén meghallgatta a szövetség technikai bizottságának jelentését, illetve az edző tevékenységi beszámolóját és a szakmai stáb stratégiáját az Eb-selejtezőkre.

Miután a testület bizalmat szavazott Edward Iordănescunak, aláírták az Eb-selejtezők végéig érvényes szerződést, amelyet a torna végéig automatikusan meghosszabbítanak, ha a válogatott kijut az Euróba-bajnokságra – tájékoztatott a FRF.

A szövetség technikai igazgatója, Mihai Stoichiţă szerint Edward Iordănescunak folytatnia kell a munkát a válogatott élén, mert korábban a csapat újjáépítésére vállalkozott. Szerinte csalódást okozott a csapat utolsó helyezése a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában, de megjegyezte, hogy egyetlen ponttal több már a második helyet jelentette volna. Emlékeztetett arra is, hogy Romániának sikerült legyőznie a csoportmérkőzéseken Finnországot és Bosznia-Hercegovinát is. ‘Ezek nem eredmények, de olyan dolgok, amelyek számítanak’ – idézte a FRF közleménye Stoichiţát.

A Nemzetek Ligájának csoportküzdelmei után, szeptember 26-án tartott sajtótájékoztatóján Edward Iordănescu kijelentette: ahhoz, hogy folytassa a munkát a válogatott élén, a FRF-nek „kötelező módon” ismét meg kell erősítenie őt a pozíciójában, mert a szerződésében meghatározott célkitűzései közül már az elsőt sem sikerült teljesítenie..

A román válogatott a negyedik helyen végzett a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában, Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró után, és a C divízióba került. 

(forrás: Agerpres, fotó: frf.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük