Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ébren tartják a versenyszellemet a Sepsi OSK-nál

Ébren tartják a versenyszellemet a Sepsi OSK-nál Sport

Az előírások szigorú betartásával kezdte el szombaton a kiscsoportos edzésmunkát a Sepsi OSK labdarúgócsapata, miután mindenik játékos koronavírus-tesztje negatív lett.  Pénteken olyan hírek is felröppentek, hogy az alsóházban érdekelt klubok nem szeretnék folytatni a bajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés

„Minden játékos tesztje negatív lett” – jelentette be a jó hírt közösségi oldalán a Sepsi OSK. Az alsóházi rájátszás második helyén álló alakulat játékosai, illetve a szakmai stáb tagjai pénteken estek át az előírt koronavírus-teszten. Ezt követően a csapat 14 napos edzőtáborba vonult az érvényben lévő egészségügyi szabályokat és korlátozó intézkedéseket betartva. Szombaton Leo Grozavu vezetőedző és segítőinek vezetésével már el is kezdték a munkát négyfős csoportokban az épülő stadion melletti edzőközpontban.

„Igyekszünk a jelenlegi körülmények közepette minél jobban felkészülni a feladatokra, nagyon várjuk már, hogy folytatódjon a bajnokság, és tehessük azt, amihez legjobban értünk. Igaz, hogy a korlátozások miatt jelenleg nehéz dolgunk van, mivel kis létszámú csapatokban edzhetünk, de ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Még sok mérkőzés vár ránk a bajnokságban, illetve ott van a Román-kupa is, ahol bejutottunk a legjobb négy közé, és nem szeretnénk ennyivel beérni. Úgy gondolom, a rendelkezésünkre álló egy hónap elegendő arra, hogy fizikailag ráhangolódjunk a pontvadászatra, de ha nem játszhatunk felkészülési meccseket, akkor bizony pár fordulónak el kell telnie, amíg formába lendülünk” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző.

Hadnagy Attila klubigazgató elmondta, a játékosok és a szakmai stáb teljes elkülönítésben fog dolgozni a következő két hétben, ugyanakkor úgy véli, ideális esetben a bajnokságra való felkészülésnek öt-hat hetet kellene igénybe vennie. „Nagyon nehéz lesz, sok követelménynek kell megfelelnünk, emiatt úgy gondolom, ez a bajnokság már nem lesz olyan, milyen volt. Sűrű lesz a program, ami fizikailag megterhelő a játékosokra nézve, komolyan ki lesznek téve a sérüléseknek” – fogalmazott a sepsiszentgyörgyi szakember, aki azt is nehezményezte, hogy miért nem készülhet együtt az egész csapat, ha mindenkinek negatív a koronavírus-teszt eredménye.

Időközben kiderült, az alsóházi rájátszásában érdekelt klubok többsége a play-out befagyasztását kérte a Román Hivatásos Labdarúgóligától (LPF). A javaslatot, miszerint a jelenlegi állásnál zárják le a bajnokság alsóházi rájátszását, és ne legyen kieső, a Jászvásári Poli terjesztette elő, a kérvényt a Dinamo és a Sepsi OSK kivételével az összes klub aláírta. A hat klub azzal indokolta kérését, hogy jelen körülmények között nagyon költséges a csapatok felkészülése, mivel nehezen tudják betartani a hatóságok által előírt egészségügyi szabályokat és korlátozó intézkedéseket, illetve rövid idő alatt nagyon sok mérkőzést kellene lejátszaniuk. A Sepsi OSK-nál úgy vélik, sokkal több hátrányuk származna a leállásból, mivel így elesnének a tévéközvetítésért járó pénzdíjaktól, illetve más szponzori támogatásoktól, de a Román-kupabeli szereplésük is veszélybe kerülne. A LPF egyébként hallani sem akar az idény berekesztéséről, hangsúlyozva, a pályán kell eldőlnie, mely csapatok búcsúznak az élvonaltól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük