Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eb-t nyert Románia

Eb-t nyert Románia Sport

Maximálisan kihasználta a hazai pálya előnyét és megnyerte a nagyváradi rendezésű B-divíziós Európa-bajnokságot Románia U20-as férfikosárlabda-válogatottja. A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor csapatkapitányként derekasan kivette részét a sikerből, be is választották a torna All Star csapatába.

 

Az ifjúsági válogatott az utóbbi időszak legnagyobb romániai kosársikerét érte el azáltal, hogy kiharcolta az elsőséget a nagyváradi kontinenstornán. A Tudor Costescu, Ionuț Bascoveanu és Alexandru Ziguli edzők által irányított együttes a döntőben az erős horvátokat gyűrte le 80-67 (16-18, 10-15, 26-11, 28-23) arányban, Kuti Nándor csapatkapitányként pedig magasba emelhette az Eb-serleget. A bravúrt az a tény is megédesíti, hogy Kutit és Emanuel Cate-t is beválasztották a torna álomcsapatába. A Kolozsvári U-BT színeiben román bajnok Kuti töltötte egyébként a legtöbb percet a pályán a román válogatottból, 215 perc alatt 68 pontot szórt, 43 lepattanót szerzett és 18 gólpasszt osztott ki.

Románia hibátlanul menetelt végig az Európa-bajnokságon, hét mérkőzésből hetet nyerve meg a 21 nemzetet felvonultató kontinenstornán, olyan nagy nevek skalpját is begyűjtve, mint Oroszország, Grúzia vagy épp Horvátország. A román válogatott eredményei: a csoportkörben: 63-51 Grúziával, 84-65 Máltával, 68-63 Macedóniával, 74-47 Albániával; a negyeddöntőben: 61-57 Portugáliával; az elődöntőben: 87-79 Oroszországgal; a döntőben: 80-67 Horvátországgal.

A B-divíziós Európa-bajnokság végső sorrendje: 1. Románia, 2. Horvátország, 3. Nagy-Britannia, 4. Oroszország, 5. Lengyelország, 6. Belgium, 7. Grúzia, 8. Portugália, 9. Finnország, 10. Hollandia, 11. Magyarország, … 21. Moldova. Az első három helyezett feljutott az A-divízióba.

All Star Five: Roko Badzim (Horvátország), Kuti Nándor (Románia), Akwasi Yeboah (Nagy-Britannia), Tim Lambrecht (Belgium), Emanuel Cate (Románia). A turné legértékesebb játékosa címet Emanuel Cate érdemelte ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük