Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eb-n darálta a métereket

Eb-n darálta a métereket Sport

Megkezdődött a versenyszezon a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila számára, a fiatal sportoló a 28. helyen végzett a sprint duatlon Európa-bajnokságon, a színvonalas megmérettetésnek március 7-én a spanyolországi Punta Umbría adott otthont.

Hirdetés
Hirdetés

A 24 éves háromszéki triatlonista számára idénynyitónak számított a kontinensviadal, elmondása szerint még egyszer sem versenyzett az év ilyen korai szakaszában. A sprint duatlon Európa-bajnokságon a versenyzőknek 5 kilométer futást követően 21 kilométer kerékpározást, illetve újabb 2,5 kilométer szaladást kellett teljesíteniük. Dániel Attila számára az első futópróba nagyon jól sikerült, mivel megjavította személyes rekordját, 14:49 perccel az eddigi legjobb egyéni eredményét érte el, viszont hiába a jó részeredmény, ha az élen haladó vetélytársaitól csaknem egy perccel lemaradt. A kerékpározást 32:55 perc alatt fejezte be, majd a végére a második szaladása közepesre – 8:20 perc – sikerült. A két éve, 2018-ban U23-as kategóriában Eb-bronzérmes sportember végül 56 perc és 48 másodperc alatt, a 28. helyen fejezte be a kontinensviadalt. Az elit férfiak mezőnyében egyébként tizennégy országból negyven sportoló nevezett a megmérettetésre.

„Még soha nem versenyeztem az év ilyen korai időszakában, így ezt megelőzően edzőtáborba sem tudtam elmenni, csak otthon készültem a hidegben, hóban és esőben, vagyis egyből mély vízbe ugorva kezdtem a szezont. Fantasztikus mezőny gyűlt össze, a korábbi Európa-bajnokok mellett első alkalommal az olimpiai bajnok Alistair Brownlee is részt vett a kontinensviadalon. Nagyszerű volt a hangulat, több mint ötezer néző szurkolt a verseny ideje alatt” – nyilatkozta lapunknak Dániel Attila, egyúttal megköszönve a Román Triatlonszövetség, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Sepsi ReKreatív, a Prodent, az Isostar, a Grimas és a Salvia gyógyszertár támogatását.

Dániel azt is elmondta, nehéz ilyen körülmények között felvenni a versenyt az európai elittel, viszont több anyagi támogatással, edzőtáborokkal mindez nem lenne lehetetlen. Attila legközelebb a hónap végén Brassóban áll rajthoz egy terepfutóversenyen, majd áprilisban a kolozsvári WizzAir Maratonon indul. Az év legfontosabb megmérettetése számára a marosvásárhelyi duatlon Európa-bajnokság lesz.

Eredmények, elit férfiak: 1. Benjamin Choquert (Franciaország) 52:12 perc, 2. Tyler Mislawchuk (Kanada) 52:18 perc, 3. Krilan Le Bihan (Franciaország) 52:20 perc… 28. Dániel Attila (Románia) 56:48 perc.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük