Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eb-bronz Krisztának

Eb-bronz Krisztának Sport

Megismételte tavalyi sikerét, és pályafutása második U23-as Európa-bajnoki bronzérmét szerezte meg a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta a női birkózók isztambuli Európa-bajnokságán. Az idei U23-as női Európa-bajnokságon 20 ország 93 birkózója szállt harcba az érmekért.

A 62 kilogrammos kiválóság a selejtezőkörben simán, 10–0-ra legyőzte a bulgár Yuliana Vasileva Yenavát, majd a negyeddöntőben ugyanilyen arányban múlta felül a lengyel Natalia Gizela Kubatyt. Az elődöntőben a balszerencse a későbbi győztes ukrán Ilona Prokopevnijukkal hozta össze, 22 éves kiválóságunk technikai tussal, 14–3 arányban kikapott.

A bronzmeccsen Kriszta hozta a formáját, és 7–2 arányban legyűrte a német Luzie Manzkét. A Háromszék legjobb sportolójának is megválasztott birkózólány zsinórban másodszor lett U23-ban Eb-bronzérmes, a tavalyi, szombathelyi harmadik helyezése után. Ezt megelőzően, 2016-ban ifjúsági Európa-bajnok volt.

Végeredmény, 62 kg-os súlycsoport (12 induló), U23-as Európa-bajnok: Ilona Prokopevnijuk (Ukrajna), 2. Tatjana Szmolijak (Oroszország), 3. Kathrin Mathis (Ausztria) és Incze Kriszta (Románia), 5. Aurora Campagna (Olaszország) és Luzie Manzke (Németország). A korosztály világbajnokságát november 12–18. között Bukarestben szervezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük