Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dzsiudzsicu-bajnok négy forduló után

Dzsiudzsicu-bajnok négy forduló után Sport

Hétvégén Bukarestben szerzett aranyérmet a sepsiszentgyörgyi, de brassói sportklub színeiben harcoló Kodolányi Eszter, aki ily módon egy négyszakaszos brazil dzsiudzsicu-verseny minden állomásán a dobogó legfelső fokára állhatott, hét aranyérmet gyűjtve össze. Örömében üröm, hogy egyesek az éremvadászásnak, és nem a sportnak élnek.

Hirdetés
Hirdetés

Még áprilisban, Brăilán kezdődött a négyszakaszos brazildzsiudzsicu-bajnokság, aztán Galacon, Konstancán és Bukarestben folytatódtak a megmérettetések, amelyeken Kodolányi Eszter a mínusz 70-es kategóriában minden alkalommal aranyérmet szerzett.

– A nyílt harcokba is beneveztem, ahol nem számít a súly, csupán az öv színe, így összesen 7 aranyérmet szereztem a Belt League Román Kupa elnevezésű sorozaton. Az összesített pontozásban számomra érthetetlen módon sajnos mégsem lett enyém a versenyöv. Az utolsó forduló előtti körülmények is hűen tükrözték, hogy egyesek sajnos a sport, a harc helyett az éremvadászást részesítik előnyben: két, már korábban a kategóriámban feliratkozott ellenfelem ugyanis a megmérettetés előtt hirtelen „elpárolgott”, és csak a szerencsén múlott, hogy az alattam lévő kategóriát összevonták az enyémmel, így végül mégis ellenfélre találtam – részletezte lapunknak.

Az egyik nyílt versenyszámban a sepsiszentgyörgyi harcos térde megsérült, ami annál is inkább rossz hír, mivel hamarosan (november 9-én) egy nemzetközi tornán kell küzdőtérre lépnie Magyarországon. Kodolányi faggatózásunkra elmondta, inkább zavarja, mintsem büszke arra, hogy ellenfelei tartanak tőle, és a megmérettetés előtt „elpárolognak”, olyan kategóriákba igazolva át, ahol nyerni tudnak, érmet szerezhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük