Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dubajban Ronaldo a nyerő

Dubajban Ronaldo a nyerő Sport

A vasárnap Dubajban megrendezett Globe Soccer díjátadó-gálán Cristiano Ronaldót választották meg az évszázad labdarúgójának.

Hirdetés
Hirdetés

Miután a FIFA által rendezett év labdarúgója szavazáson a második helyen végzett a lengyel Robert Lewandowski mögött, a 35 éves portugál klasszis ezúttal diadalmaskodott a dubaji, Globe Soccer Awards-gálán. A 35 éves portugál támadó korábban összesen hatszor nyerte meg az év legjobbjának járó díjat ezen a gálán, rajta kívül még duplázásra sem volt képes senki, így várható volt, hogy ezt az elismerést ő zsebelheti be.

Cristiano Ronaldo nem akármilyen játékosokat előzött meg a szavazáson, amely az dőlt el, hogy 2001 és 2020 között ki bizonyult a legjobbnak. A Juventus támadója mögött az argentin Lionel Messi, az egyiptomi Mohamed Szalah és a brazil Ronaldinho végzett. A század legjobb csapata a Real Madrid lett, a legjobb edző pedig a Manchester Cityt irányító spanyol Pep Guardiola. Életműdíjat kaptak Iker Casillas és Gerard Piqué, míg az egyiptomi Al Ahli klub a közel-kelet legjobb klubjának járó díjat érdemelte ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük