Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drámai vereség Athénban

Drámai vereség Athénban Sport

Négypontos előnyből kezdte az Olympiakosz Pireusz elleni athéni visszavágót a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata az Európa-kupában. A legjobb tizenhat közé jutásért vívott párharc második felvonása kevéssé emlékeztetett az egy héttel korábbi, sepsiszentgyörgyi találkozóra, a zöld-fehér mezesek a mérkőzés első felében nehezen találtak gyűrűbe, így félidőre már 21 pontos volt a hátrányuk. A második játékrészben szaladtak az eredmény után, ám csak 11 pontosra sikerült felzárkózniuk.

Egy percnyi játék után hazai kosárral rajtolt el igazándiból a meccs, Kaltsidou volt eredményes, szentgyörgyi oldalról Kress talált be először. Gödri-Părău hárompontosával előnybe került a Sepsi-SIC, majd Kress duplázott (3-7). Nem lesz jó így – gondolták a hazaiak, és rákapcsoltak, Chatzinikolaou és Kaltsidou gyors egymásutánban hét egységet termelt, és lendületbe jött a görög gárda. Marshall akcióból köszönt be (10-9), azonban a folytatásban egyértelműen az Olympiakosz akarata érvényesült. 17-9-nél időt kért Zoran Mikes, ami hasznos húzásnak bizonyult, ugyanis az első negyed utolsó három percében csak szentgyörgyi pontok születtek, mindösszesen három, Hamilton Carter jóvoltából (17-12).

A második negyedet laza 8-0-val indították a görögök, és már kétszámjegyűre, 13 pontosra hízott a különbség (25-12), mikor Kress szépített. A Sepsi-SIC egyszerűen csak kereste önmagát, a Mikes-csapatból szinte senkinek sem ment a játék. Kress mellett Marshall volt az egyetlen, aki gyűrűbe talált, tíz perc leforgása alatt mindössze négy (!) pontot produkált a szentgyörgyi együttes, míg a hazaiaknak 20 egységet sikerült összegyűjteniük, és mint utóbb kiderült, ez sokba került nekünk a végkifejlet szempontjából. Félidőre 21 pontos volt a mieink hátránya.

37-16-ról indult a harmadik szakasz, a házigazdák 6-0-ra elléptek, amikor Marshall lépett előtérbe, büntetőből és akcióból is betalált (45-20). Triplaváltással folytatódott a találkozó, Mazic és Kress megmutatta, mire képes a hárompontos vonal mögül, majd Webb és Maltsi is szórt egy-egy triplát. Megrázták magukat a zöld-fehér mezes lányok, megnyerték a harmadik negyedet, és 17 pontra faragták hátrányukat (55-38).

A záró etapban a csapatot elkísérő maroknyi szurkoló által biztatott Sepsi-SIC folyatta a felzárkózást, és két perccel a vége előtt Dzankic triplájával tíz ponton belülre kerültek, ám győzelmi esélyeik nem voltak, végül 67-56-os (17-12, 20-4, 18-22, 12-18) végeredmény született. Összesítésben hét ponttal lépett tovább az Olympiakosz, a Sepsi-SIC-nek túl sokba került az a bizonyos 20-4-es fájó második negyed. A vereség ellenére elismerés illeti a csapatot, amely méltó ellenfele volt a nagynevű görög együttesnek.

A Sepsi-SIC szombaton 18.30-tól az Aradi ICIM otthonába látogat, a női Nemzeti Liga 11. fordulójában. A bajnokságban hibátlan címvédő a találkozó egyértelmű esélyese, a sepsiszentgyörgyi odavágót a zöld-fehérek 79-59-re húzták be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük