Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drágulás a sugásfürdői szabadidőközpontban

Drágulás a sugásfürdői szabadidőközpontban Sport

E hónaptól megváltoztak az önkormányzat által működtetett sugásfürdői szabadidőközpont szolgáltatásainak díjszabásai. A sportolási és egészségmegőrző tevékenységeket biztosító létesítmény szolgáltatásainak árjegyzéke nem változott annak hétéves fennállása óta.

Hirdetés
Hirdetés

Idén viszont a földgáz-, illetve villamosenergia-árak emelése miatt jelentősen megnőttek a létesítmény fenntartási költségei, ezért volt szükség a belépőjegyek árainak növelésére.

A téli időszakban is működő kezelőközpontban, ahol háromfajta kezelést tartalmazó szolgáltatási csomag vehető igénybe (borvizes hidromasszázs, szauna és jáde-köves masszázs) a standard belépési jegy ára 20 lej helyett 30 lejbe kerül, a diákok és nyugdíjasok számára kedvezményesen 25 lej. A szabadidőtermekben erőgépek, billiárd-, csocsó- és pingpongasztalok állnak a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Itt az új belépési díj egy órára felnőtteknek 15 lej helyett 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. A kezelőközpont és a szabadidőtermek naponta 11 és 19 óra között tartanak nyitva. A kezelőközpont igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges (0731.085.476).

Május elejétől nyitnak a kültéri sportlétesítmények is, ahol még több szabadidős program, sportolási lehetőség és egészségmegőrző szolgáltatás áll felnőttek és gyerekek rendelkezésére. A teniszpálya használatáért idéntől óránként tíz lejjel többet, azaz 30 lejt kell fizetni, a minigolf-pálya bérléséért felnőtteknek óránként 5 lejjel többet, 15 lejt, gyermekeknek és diákoknak kedvezményesen 10 lejt kell fizetniük.

Az erdei kalandparkba való belépő óránként 5 lejjel kóstál többet a felnőtteknek (25 lej), 14 éven aluli gyermekek számára 12 lej helyett 15 lej. Lehetőség van csoportos foglalásra is, a több mint 15 fős csoportok esetében felnőttek számára a belépés egy órára 20 lej, gyermekek számára csupán két lejjel növekedett a belépési díj, azaz 12 lej. A merészebbek felkészült szakemberek felügyelete mellett kipróbálhatják magukat a 11 pályás kültéri mászófalon is. A mászófal esetében az ár változatlan marad, egy mászásért továbbra is 3 lejt kell kifizetni.

Dolgoznak a hóágyúk Sugásfürdőn

Nem volt túl jó eddig a sugásfürdői síszezon – nem volt, ahogy az legyen az átlagon felüli melegben –, de talán a következő két hétre megjósolt nagy hidegek meghozzák a sízők kedvét is. A kispályán most optimális körülmények vannak, onnan a nagypályára költöznek a hóágyúk.

A látogatottság nemcsak az idő miatt volt gyenge, hanem azért is, mert csak a kicsiknek – óvodásoknak, elemiseknek – volt hosszabbacska vakációjuk, a nagyobbak korán kezdték a tanévet, így a családok elmaradtak. De legalább baleset sem volt a pályákon. Bodor Lóránd, a Rekreatív Rt. igazgatója elmondta: mostantól a nagypálya teljes szélességében terítik a havat, alulról fölfele haladva, ameddig kitart a vízkészlet. Ha maradnak a kemény fagyok, elfagynak azok a kis erecskék, patakocskák, amelyek táplálják a hócsináláshoz szükséges vizet gyűjtő tavat, akkor majd le kell állni. A következő pár nap éjszakai hőmérsékletei –10 fok körül mozognak az időjárás előrejelzések szerint. A nagy pályán az ideális hóvastagság 40 cm, az aljában azonban 60-80 cm is szükséges a sízéshez. (Bodor Tünde)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások